Het verhaal van Noa Pothoven overheerst na haar overlijden in verschillende buitenlandse media.
Volledig scherm
Het verhaal van Noa Pothoven overheerst na haar overlijden in verschillende buitenlandse media. © DG

Zelfgekozen dood van Nederlandse Noa (17) is wereldnieuws, buitenlandse media suggereren dat ze actieve euthanasie kreeg

Het overlijden van de 17-jarige Nederlandse Noa Pothoven is wereldnieuws geworden. Tot verdriet en verbijstering van de familie melden buitenlandse media dat er sprake zou zijn van actieve euthanasie. 

13 reacties

  • danny buyse

    5 jaar geleden
    Ik vraag mij af of zoiets wel te genezen valt? Zo niet moeten we ons allemaal daar bij neerleggen hoe pijnlijk het ook is net zoals de reactie van Greta Vertenten die haar ervaring met ons deelt.
  • Greta Vertenten

    5 jaar geleden
    Al die mensen die commentaar geven, weten van nliks. Onze zoon pleegde zelfmoord in 2013, zelfde symptomen. Psycologe, psychiater, opname, heel veel gesprekken met ons, niks kon hem tegenhouden en dan is loslaten de grootste vorm van liefde. Hij wou het liefst waardig sterven en zelfs zijn organen wegschenken aan mensen die wel van het leven hielden. De maatschappij heeft echter zijn normen en regels die hem dit niet toelieten, net als bij jullie schat. Veel liefs en sterkte❤️
  • Dick van Aggelen

    5 jaar geleden
    Wat een vreselijk verdrietig nieuws. Zo'n mooie meid en nog zo jong. Sterkte voor de nabestaanden.
  • Jeff Smulders

    5 jaar geleden
    En ja, zo zien we de ware aard van de media, zelfs doden kunnen ze niet met rust laten. Ze komen alleen lmet verdachtmakingen en geen feiten zoals met veel van hun journaliiek. Sensatiemedia hebben we tegenwoordig en iedereen heeft er wel iets over in te brengen zelfs ik. Maar voor mij is het simpel, middelvinger naar de politiek en ik beslis wanneer ik uit het leven stap. Ik bepaal de tijd en u heeft niks in te brengen.
  • Werner Burgerhout

    5 jaar geleden
    Iedereen zou zich beter met eigen zaken bemoeien en deze familie met rust laten.