ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Partena: “Wie vaak van job verandert, krijgt hoger salaris en verliest minder loon bij ontslag”

WerkMensen die regelmatig van job veranderen krijgen niet alleen een hoger salaris bij hun nieuwe werkgever, maar verliezen ook minder loon als ze ontslagen worden. Dat blijkt uit een studie van Partena Professional. Het sociaal secretariaat roept werkgevers op om loyale werknemers beter te verzorgen en een innovatieve "employer branding" te richten naar het behoud van jong talent.

7 reacties

  • Bix Froefel

    5 jaar geleden
    Klopt voor mij. Ben veranderd en loon is met 25% gestegen. Maar het blijft miserabel zo werken als millenial. Het was precies ooit beter.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    In veel grote bedrijven worden professionals met een gevarieerd ervaringspatroon gezien als een bedreiging voor de kern van managers die al lang voor datzelfde bedrijf werken. Ze werven die professional wel aan omwille van de goede perceptie tov het hoogste management maar daarna gaat die kern van managers in één cluster alles in het werk stellen zodat die professional geen mm kan functioneren. Het eigenbelang gaat dan heel ver boven het bedrijfsbelang.
  • kim luyten

    5 jaar geleden
    geef je 100 procent gelijk
  • Patrick Peeters

    5 jaar geleden
    Inderdaad, dat is zo. De "trouwe" werknemers zijn meestal diegenen die benadeeld worden.
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    In 't begin is 't van 'ja, maar ge moet uzelf nog wel bewijzen hé' en eens ge u hebt bewezen heerst er radiostilte... Als er in de vacature staat 'stabiel werkverleden' wees dan op uw hoede. Is een teken dat er veel personeelsverloop is, en niet naar aanleiding van een pensioengolf of verhuis van de firma hoor. En de firma weet nooit hoe dat 't komt maar ligt noooit aan hun. Euh, jawel beste werkgever u weet perfect waarom. Controleer ook hun 'CV', zie website van NBB en kruispuntbank.