Door nu al plannen te maken, kan je straks
Volledig scherm
PREMIUM
Door nu al plannen te maken, kan je straks © anp

Dit kan je zelf doen om onbezorgd op pensioen te gaan

We maken ons allemaal zorgen over ons pensioen, maar denken we er ook écht over na? Meestal lijkt het pensioen zo ver weg dat we er ons hoofd niet over breken. En dat is jammer. Want door nu na te denken over wat we straks nodig hebben en overhouden, is een pensioen met meer financiële armslag echt te realiseren.

7 reacties

  • Danny De Dobbelaer

    4 jaar geleden
    Hoe komt da er op een paar dagen tijd al een deel af van ons pensioen sparen af daar wij al jaren sparen en ons eigen geld is.wat gaat dat geven dat da nog een tijdje zou blijven die corona crisis.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Krijg je een groepsverzekering via je werkgever, geweldig! Maar... bij uitbetaling van het kapitaal pikt de overheid bijna 1/4 aan de bron. De rest op je spaarboekje brengt misschien 0,10% op. Je verliest dus elk jaar want de inflatie is 2%. Maar nu kolt het: de pensioenkas vermindert je maandelijks pensioen omdat ze er van uitgaan dat je (bruto!) kapitaal maar liefst 8% per jaar opbrengt en je zo een riant inkomen hebt naast je pensioen. Pure overheids diefstal!
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    pijlers? Hahahaha kijk eens rond in de financiële wereld en vertel de waarheid. Kijk naar NL dat zijn die zogezegde pijlers voor de oude dag.Een verzekering mag je betalen maar trekken. De waarde van de EU met bv Italië? De euro op zichzelf wat de zot er voor geeft. Ziekte en de vijfde pijler als je ziek bent of wordt gewoon belachelijk. Stel je doet je ganse leven niks het OCMW zal je wel pamperen.
  • Donald Borremans

    5 jaar geleden
    Zorg dat iemand die zijn hele leven voltijds gewerkt heeft een deftig pensioen krijgt ipv over (nu al 5) pensioenpijlers te spreken en ons geld weg te geven aan mensen die niks bijdragen!
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Onbezorgd op pensioen? Emigreren. Gemiddeld inkomen in Hongarije is 600 euro per maand. Het leven is er 45% goedkoper. Met een pensioen van 1200 euro moet ge er al heel zot doen om te klagen dat ge niet rondkomt. Ik heb al veel oud-collega's die rentenieren in het buitenland. Van Polen tot Zuid-Afrika en de States.