Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) bij de persconferentie na hun eerste informatieverslag.
Volledig scherm
Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) bij de persconferentie na hun eerste informatieverslag. © BELGA

Reynders en Vande Lanotte vragen snelle regeringsvorming: “Scenario van 2010 en 2011 niet meer herhalen”

Informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte hebben op een persconferentie meer uitleg gegeven over hun informatieopdracht voor de vorming van een federale regering. Koning Filip verlengde hun mandaat deze namiddag. De twee stellen vast “dat een herhaling van een scenario zoals in 2010 en 2011 (met een recordregeringsvorming van meer dan 500 dagen, red.) niet mogelijk is voor de vorming van een regering”. Vlaams Belang reageert ondertussen boos dat de partij de voorbije week niet werd gehoord door beide informateurs.

360 reacties

  • Annick GZ

    5 jaar geleden
    Nogmaals een bewijs dat stemmen in België absoluut een lachertje is ,de partijen leggen telkens toch de uitslag naast zich neer, ben ik blij dat ik de afgelopen 20 jaar mijn vrije zondag daar niet aan besteed heb
  • Erwin De Mulder

    5 jaar geleden
    Haast en spoed is zelden goed!Zeker in een complex land zoals België!!Of wil men naar Weimar toestanden,maw om de 6 maand een nieuwe regering ?
  • Frank Vantomme

    5 jaar geleden
    Ik vraag mij af wat de bedoeling is van de verkiezingen!!!!! Volgens mij de stem van het volk aanhoren en die in zekere zintoch opvolgen, of niet soms? Hier zijn twee informateurs aan het werk die geen schop onder hun gat waard zijn, sorry voor mijn woordkeuze!!! De regering moet enerzijds gevormd worden door de winnende partijen( mits die samenwerking mogelijk is door de partijen ZELF)en niet anderzijds door een samenwerking met de onbekwame verliezende partijen van de vorige regering !!!!
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    NVA moest het communautaire in de koelkast steken of MR wilde niet mee in de regering stappen Ronny blablabla .Alles verdraaien het enige dat gij doet manneke zelfs de miljarden schulden die Elio op twee jaar bijmaakte schuift gij in NVA zijn schoenen.
  • j hendrickx

    5 jaar geleden
    De winnende partijen in de Federale regering, zowel van Vlaamse als Waalse kant Zij die niet willen, is hun probleem, want de verliezers van deze verkeizingen moeten zwijgen en zich neerleggen bij de stem van het volk Het volk beslist want het volk betaald jullie schandalig hoge salarissen beste politici Anders geef je maar je ontslag