BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België is spil van Europese drugsmarkt

Een groeiende Europese drugsmarkt baart Europa zorgen, en België speelt daar een hoofdrol in. Ons land blijkt de spil voor de handel en/of productie van cocaïne, amfetamines en MDMA. Dat staat in het jaarverslag van het het Europees Drugsagentschap.

29 reacties

  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    @didier vandevyver, is nogal logisch niet, die drugs worden via de haven binnen gevaren en niet langs de Maas of de Ijzer.
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Als het over iets negatiefs gaat, zit België in de top 10 of top 5. Als het over iets positief is, bengelen we meestal onderaan
  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    En terug staan we weer mooi in de kijker , wij wisten dit al lang maar onze heren politici steken telkens hun kop in het zand en zijn onbekwaam om dit op te lossen ...douane en politie doen hun werk maar ons gerecht is een echte schande !!
  • m m

    5 jaar geleden
    Hoe zou dat komen? Iedereen beseft het en weet het, behalve die in de Wetstraat.
  • Frits Vandenberge

    5 jaar geleden
    Positief voor België wat de opsporing betreft. Hieruit blijkt dat ons land prachtig werk levert in het controleren van de invoer. Nergens wordt er meer tonnage in beslag genomen. Een procentuele verhouding tussen invoer en inbeslagname is uiteraard onmogelijk. Niemand kan weten in welke haven het meest ingevoerd worden.