De Amerikaanse president dreigt met nog meer importheffingen voor goederen uit China.
Volledig scherm
De Amerikaanse president dreigt met nog meer importheffingen voor goederen uit China. © EPA

Trump voert druk op China verder op in handelsoorlog

EconomieDonald Trump voert de druk in de handelsstrijd met China nog verder op. De Amerikaanse president kondigde aan ruimte te zien voor verdere tariefsverhogingen voor geïmporteerde goederen uit China.

5 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Trump heeft de foute strategie toegepast door meteen alle handelsakkoorden wereldwijd op te blazen. Met als gevolg nul bondgenoten in zijn (hopeloze) strijd tegen China. Hoeveel tijd meent hij nu te kunnen kopen? Op een gegeven moment moet hij hetzij capituleren (akkoord) hetzij escaleren (oorlog) om zijn 2e ambtstermijn sterk in te kunnen zetten. In het beide gevallen verliest de US grandioos op de (middel-)lange termijn.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Het wordt tijd dat Europa zijn naïviteit aan de kant zet en in deze Trump bij beend want Trump is nog veel te gemakkelijk in verhouding van het bedrog in het nadelig behandelen van Europese bedrijven en Europese handel in China.
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Trump durft tenminste de Chinezen met de vinger te wijzen aangaande hun eigen politiek Michel Jacobs. Nergens trekken ze zich iets van aan, patenten, mensen-rechten, klimaat. China heeft zijn zinnen heeft gezet op energie, technologie & telecom. Alles moet ervoor wijken. Door een rem op de (oneerlijke) verkoop te zetten koopt Amerika tijd. Tijd om bv. 5G zelf te ontwikkelen en uit te rollen.
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Amerika heeft zich jarenlang arm gekocht in China en hun eigen 'Catains of Industry' zijn het afgebold om elders te produceren.China en al die andere landen maakten daar trouwens bewust die strategisch economische keuze.Vandaag van die landen gaan eisen dat ze nòg eens gratis gaan werken voor de Amerikanen gaat Trump zuur opbreken.Er zijn drie mogelijkheden: óf terug werken, óf collaps ,óf oorlog. Met Trump wordt het optie drie, wacht maar. Benieuwd hoeveel fans hij dan nog gaat overhouden.
  • Dirk Demol

    5 jaar geleden
    Mocht ik van China zijn, ik devalueerde mijn munt met 20 % en sloot een overeenkomst met Rusland om energievoorziening. Deze zot in Amerika moet gestopt worden. Trouwens, waarom devalueert men de euro ook niet t.o.v. de dollar ? En waarom verbied men geen vakanties naar Amerika (is vervuilend ook nog) ?