Jos D’Haese, fractieleider van de PVDA in het Vlaams Parlement
Volledig scherm
Jos D’Haese, fractieleider van de PVDA in het Vlaams Parlement © Benoit De Freine

PVDA wil niet weten van rekeningrijden of koolstoftaks

De PVDA wil niet weten van de oproep van de Vlaamse administratie om rekeningrijden en een koolstoftaks in te voeren. "Zo straft men de mensen die noodgedwongen de auto naar het werk moeten nemen", reageert Jos D'Haese, fractieleider van de PVDA in het Vlaams Parlement. De PVDA pleit voor investeringen in beter en gratis openbaar vervoer.

14 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Wat dit betreft ben ik het eens met de PVDA. Geen bijkomende taksen, dat is contrproductief en wie het kan betalen, betaalt het. MAAR alle partijen maken er geen huiswerk van en denken niet na en hebben geen creativiteit. Openbaar vervoer is geen oplossing want dat is niet stipt en niet overal en niet veilig. En het vrachtwagenverkeer ? Er moet een andere aanpak komen, een goede!
  • Stille Stille

    5 jaar geleden
    Dat zijn gewoon verdoken belastingen
  • Lut Reyskens

    5 jaar geleden
    Op den duur kan ik mn oude autootje dat ik altijd met liefde koester om er zo lang mogelijk mee te kunnen rijden , ook nog laten staan .
  • Nicole Vogelaere

    5 jaar geleden
    Alvast bezig met de volgende verkiezingen? PVDA gaat toch niet mee doen in deze regering?
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Dat ze het doorgaand verkeer van buitenlanders ( op de E 17 en rond Brussel ) laten betalen voor de vervuiling die ze veroorzaken en dat ze ons bewoners die al rijbelasting betalen met rust laten.