Jimmy Durmaz (r) komt met een genereus initiatief op de proppen.
Volledig scherm
Jimmy Durmaz (r) komt met een genereus initiatief op de proppen. © AFP

Zweeds international schenkt premies EK-kwalificaties aan vrouwenploeg

Buitenlands voetbalDe Zweedse international Jimmy Durmaz heeft zich van zijn hoffelijkste kant getoond. In de strijd voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen schenkt hij zijn premies van de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2020 integraal aan de Zweedse vrouwenploeg. 

3 reacties

  • jozef van riel

    5 jaar geleden
    @Francis Smet. Toch heeft Lennert gedeeltelijk gelijk. Er mag dan veel interesse zijn voor het vrouwenvoetbal, er is toch nog een groot verschil met het mannenvoetbal. Een voorbeeld. FA cup finales in England, beide op Wembley. Bij de mannen, Man. City - Watford, 85.854 toeschouwers. Bij de vrouwen, Man. C. - West Ham, 43.264! En dit verschil uit zich ook in de vergoeding. Toch logisch lijkt mij!
  • eric debanne

    5 jaar geleden
    Fantastisch gebaar tegenover vrouwenvoetbal ... Zouden meer moeten doen van die vetbetaalde voetballers en wanneer ze voor hij land spelen hun premie aan hen geven ! Maar ja ...
  • Francis smet

    5 jaar geleden
    @ Lennert Van Betten, kijk eens naar het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk, dan zal je zien hoeveel interesse er is voor het vrouwenvoetbal. Het zijn gewoon de grote sportmerken en de media die het vertikken om de dames te geven waar ze recht op hebben. En wat het niveau betreft, de meeste wedstrijden internationaal overstijgen zeker onze 1e nationale, en wat verdienen die zogezegde profs dan .... Trouwens je functievergelijkingen houden geen steek. Er zijn er ook die al slapend rijk worden.