Getty Images/Hemera
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Hemera

“Grotere pinten doen meer drinken, zoals grotere verpakkingen ons ook meer chips doen eten”

Een pint van 30 cl in plaats van de gebruikelijke 25 cl, tegen dezelfde prijs. Dat is de zomeractie van biermerk Jupiler in zowat 2.000 deelnemende horecazaken. Ter compensatie levert producent AB Inbev bij cafébazen het vijfde vat gratis. Indien de actie succes kent - wedden voor een bak bier dat dit het geval zal zijn? - kan een pint van 30 cl de nieuwe Jupiler-standaard worden. “Fout signaal”, oordeelt het Vlaams expertisecentrum Alcohol en Andere Drugs, want “grotere drankeenheden doen ook meer consumeren”. 

26 reacties

  • DIDIER FRANCART

    5 jaar geleden
    Wat is dat toch steeds met Ab inbev. Het debiet omhoog krikken, daar is het hen om te doen. Doe zoals de concurrentie en verkoopt één bak aan promotie en niet als je twee bakken aan volle prijs koopt de derde gratis of de tweede bak aan 50%. Vanuit dit standpunt drink ik geen Jupiler. Mensen, wees daarom nuchter, kritisch en laat jullie niet verleiden tot.
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Te grote glazen,teveel CO2,teveel stof,teveel suiker en vet ,wat is het volgende ? ,zelf drink al 28 jaar geen druppel alcohol ,al die jaren ook niet meer in een café geweest .De cafébazen zouden er kunnen voor zorgen wanneer een klant teveel op heeft ze de Uber dienst bellen .Voor alles is er gezonde oplossing .
  • Marc Verdonck

    5 jaar geleden
    Magda, nog een wet bij. Zorg voor jezelf en laat andere hun 33er drinken als ze er zin in hebben. We zijn blijkbaar enkel nog goed om voor alles het meeste te betalen en niets meer te mogen.
  • Magda De Munck

    5 jaar geleden
    Dus, Belgische oplossing, wet maken dat grote pinten verbied!
  • Leopold Vanhoof

    5 jaar geleden
    Nu ik wat ouder ben is 25cl groot genoeg, het was beter dat ze daar van de prijs wat afdeden in plaats van 30cl te geven aan de prijs van 25cl.