Direct naar artikelinhoud
Voetbal

‘Real Madrid en Chelsea hebben een akkoord over Eden Hazard’

‘Real Madrid en Chelsea hebben een akkoord over Eden Hazard’
Beeld Photo News

Chelsea heeft het laatste bod van Real Madrid aanvaard en stuurt sterspeler Eden Hazard naar de Spaanse club. Na een maandenlang getouwtrek rijft Real Madrid Hazard binnen voor meer dan 100 miljoen euro. De duurste Belgische speler ooit. 

Enkel de handtekening moet nog gezet worden. Het communiqué ligt klaar. Real betaalt een initieel bedrag van 100 miljoen euro, maar dat kan met gegarandeerde bonussen oplopen tot ruim 140 miljoen euro. 

Real zette maandag een nieuw offensief in om de deal, die al vijf maanden in de lucht hangt, rond te krijgen. De CEO van Real Madrid, Jose Angel Sánchez, vloog naar Londen met de intentie om de deal van Eden Hazard af te ronden. Urenlang zat hij samen met Marina Granovskaia, transferbazin van Chelsea. De voorbije maanden legde ze twee officiële aanbiedingen van Real naast zich neer. Ze weigerde in april een bod van 100 miljoen euro. 

Tot frustratie van Real, dat gehoopt had om met dat bedrag toe te komen. De ploeg schakelde na de Europa League-finale een versnelling hoger voor Hazard, met een nieuw bod en een afspraak om te onderhandelen. Een signaal dat een akkoord in de lucht hing. Real was bereid om circa 120 miljoen euro te betalen voor een speler die nog een jaar onder contract ligt, maar Chelsea liet nog een keer weten dat het meer in gedachten had. Maandag gingen beide partijen zonder akkoord uiteen, maar gisteren was er opnieuw contact. Met witte rook.

Twitter bericht wordt geladen...

Trainer Zinédine Zidane wil Hazard er absoluut bij. Hij ziet hem als bouwsteen voor zijn nieuwe elftal en na een turbulent seizoenseinde beslisten zijn bazen om toch meer geld op tafel te gooien. Dat gebeurde. Op de officiële presentatie bij Real is het sowieso wachten tot na de interlands. Na vijf maanden getouwtrek kan dat uitstel er nog wel bij.