Direct naar artikelinhoud
Twitter

UGent-medewerker dient klacht in tegen Dries Van Langenhove

Dries Van Langenhove.Beeld Bas Bogaerts

UGent-medewerker en de man achter het Twitter-account ‘Schuld en Vrienden’ Sebastiaan Van Severen zal klacht indienen tegen Dries Van Langenhove en onbekenden wegens laster en doodsbedreigingen. Dat heeft zijn advocaat Walter Van Steenbrugge bevestigd aan De Morgen. Van Severen bekritiseerde Van Langenhove en Schild & Vrienden via een anoniem Twitter-account, maar zijn identiteit werd te grabbel gegooid.

Van Severen, assistent aan de UGent, kreeg doodsbedreigingen nadat zijn identiteit bekend was geraakt en hij zijn account verwijderde. “Je zal opgeschrikt worden door jouw eigen schaduw en continu over je schouders moeten kijken om zeker te zijn dat niemand jou aan het achtervolgen is”, klonk het onder andere op internetforum 4chan. Daarvoor wil Van Severen klacht indienen tegen onbekenden.

Dries Van Langenhove beschuldigt hij van laster. In een persbericht heeft Van Severen het onder andere over ‘valse en lasterlijke aantijgingen gericht aan mijn adres door Dries Van Langenhove’. Hij weerlegt de beschuldigingen dat hij via zijn werk aan de UGent persoonlijke gegevens van studenten verspreidde, wat Van Langenhove beweert. “Ik ontken formeel enig gebruik, noch misbruik te hebben gemaakt van mijn statuut als UGent-medewerker teneinde toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens van UGent-studenten”, zegt Van Severen.

Van Langenhove zelf laat in een reactie weten het gerecht haar werk te willen laten doen. “Ik vind dit belachelijk. Ik weet al meer dan een jaar dat hij achter het account zit. Ik heb de leden van Schild & Vrienden laten weten de man niet lastig te vallen.”

De profielfoto van het Twitter-account Schuld en vrienden.Beeld Twitter