De vermoedelijke bestuurder van het busje, een Irakees, blijft volhouden dat hij het voertuig niet bestuurde.
Volledig scherm
De vermoedelijke bestuurder van het busje, een Irakees, blijft volhouden dat hij het voertuig niet bestuurde. © VTM NIEUWS

Schietpartij Mawda (2) gereconstrueerd: vader oog in oog met agent die dochtertje doodschoot

Op de voormalige site van de Civiele Bescherming in Ghlin (Henegouwen) is deze namiddag de schietpartij gereconstrueerd waarbij vorig jaar de 2-jarige Mawda Shawri om het leven kwam. Onder anderen haar vader was bij de wedersamenstelling aanwezig. Hij stond voor het eerst sinds het drama oog in oog met de politieman die zijn kind doodde.

36 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Met de titel van dit artikel wordt weeral eens de perceptie geschapen dat de politie de schuld is van de dood van de kleuter. Dit is geen verslag van feiten maar de overtuiging van de journalist.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Onbegrijpelijk dat er een reconstructie plaats heeft gegrepen, de chauffeur en de ouders hun schuld door als cowboys op onze wegen te rijden en niet te willen stoppen. De politie treft geen enkele schuld.
  • Anne Marie De Keersmaecker

    5 jaar geleden
    Gaat men hier nog lang over zagen? Is daar al niet genoeg over gezeverd! hou toch op met het slachtoffer te spelen,wie zichzelf en zijn kinderen in gevaar brengt moet niet jammeren,waarom hebben ze de mensensmokkelaar niet aangeduid toen er naar gevraagd werd?Zij zijn medeplichtig, die agent deed zijn werk punt amen.
  • Ingrid Charlier

    5 jaar geleden
    @Gustaaf ik ben het volledig met je eens. Jo en Jurgen ga jullie onzin ergens anders uitkramen.
  • gustaaf van bever

    5 jaar geleden
    Hoe men van oorzaak en medeplichtigen slachtoffers maakt en van iemand die zijn harde plicht heeft gedaan een doder maakt. Die agent verdiend alle steun en waardering..hij zal het hard nodig hebben .
  1. Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?
    PREMIUM

    Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?

    Gilbert Bécaud kwam er ooit optreden en zelfs Arnold Schwarzenegger kwam naar het pretpark dat 60 jaar geleden de naam kreeg van wijlen koning Boudewijn. Vandaag staat de fontein droog, ziet een vader zijn kind liever niet in het onhygiënische ballenbad springen en hangt er een muffe geur. “Wij waren zo teleurgesteld dat we ons geld teruggevraagd hebben. En het strafste: we hebben het nog gekregen ook”, vat een lezer het verval samen. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen met het ooit o zo mooie park? Had het anders kunnen lopen als die éne beslissing niet werd genomen? Wij gingen op pad. En kwamen YouTuber Acid tegen.
    Brugge