Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

TGIF! Smullen van een vispannetje met zalm en scampi

Een lekkere bistrokeuze: vispannetje met stukjes zalm en scampi. Laat het weekend maar beginnen!

Wat heb je nodig:
20 scampi's, gepeld, darmkanaal verwijderd
350 g zalmfilet, in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
1 el tomatenpuree
250 ml room
3 el gehakte peterselie
olijfolie extra vierge
cayennepeper 
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Fruit de ui glazig in wat olijfolie. Doe er de scampi's bij en bak ze mooi rozig. Schep de scampi's uit de pan.
Stap 2: Giet opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de zalmblokjes goudbruin. Schep uit de pan. 
Stap 3: Zet het vuur laag, giet de room in de pan en roer de aanbaksels los. Roer er de tomatenpuree door en kruid met peper, zout en cayennepeper. Doe er de scampi's en zalm weer bij en laat nog even opwarmen. 
Stap 4: Schep de scampi' s in de borden en werk af met de peterselie.
Lekker met rijst.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel