Migranten uit Guatemala op de grens tussen Mexico en de VS.
Volledig scherm
Migranten uit Guatemala op de grens tussen Mexico en de VS. © REUTERS

Mike Pence: "Geen vooruitgang in gesprekken met Mexico”

De Verenigde Staten en Mexico zijn niet tot een doorbraak gekomen in de onderhandelingen om de importheffing van 5 procent op alle goederen uit Mexico te voorkomen. “Hoe het er nu naar uit ziet, zullen de heffingen maandag van kracht gaan”, verklaarde vicepresident Mike Pence donderdag.

3 reacties

  • Serge Surmont

    5 jaar geleden
    Het probleem is veel meer dan dat. Van het ogenblik dat de Méxicaanse president besloten had dat de import van US landbouwgoederen teruggeschroefd werd is het probleem ontstaan.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Mexico zou beter de poorten openzetten en dan zelf eisen stellen. Het nieuwe Nafta is toch nog niet geratificeerd. Maak een nieuwe deal met Azië en Europa. Isoleer de Amerikaanse handel en kijk dan eens hoe lang ze nog bullenbak spelen op de handelsmarkt.
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Het perfide van heer Trump : hij trek alle steun aan de Zuid-Amerikaanse landen in, zorg er zelf voor dat er meer armoede is en verwacht nu dat andere het probleem, dat hij veroorzaakt heeft, oplossen . Deze acties zullen nog meer vluchtelingen op de been brengern, hoe kortzichtig kan men zijn ...