De klimaatmars in Brussel op 24 mei.
Volledig scherm
De klimaatmars in Brussel op 24 mei. © Photo News

School mag deelname aan klimaatmars niet verplichten

Scholen mogen van de klimaatmarsen wel een schooluitstap maken, maar hun leerlingen tot deelname verplichten is een brug te ver. Dat oordeelt de commissie zorgvuldig bestuur van het departement onderwijs, schrijven De Standaard en het Nieuwsblad vandaag.

38 reacties

  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    gelet op het hoge aantal openstaande job vacatures en het tekort aan bekwaam onderwijspersoneel wordt het tijd de schoolplicht terug op 15 jaar te brengen.
  • jonas schauvliege

    5 jaar geleden
    nee de klimaat marsen zijn enkel georganiseerd door anuna die wel een politieke agenda had .
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Schooldirecties hebben door hun vooropleiding vaak te weinig bagage om het debat over het klimaat kritisch te kunnen evalueren en een genuanceerde visie door te geven aan hun leerlingen. Dat ze leerlingen verplichten deel te nemen aan activiteiten die bij hun eigen visie aansluiten, is sowieso een brug te ver.
  • Gilbert Dejonghe

    5 jaar geleden
    Het zijn een bende zotten die daar aan meedoen . Enkel om niet naar school te moeten en boel te zoeken . Geef ze liever een staf wegens niet aanwezig te zijn voor de lessen .Doe zoals vroeger terug naar school op Zaterdag en Woensdag namiddag .Dan hebben ze geen tijd om vandale streken uit te halen .
  • Lore Kluwer

    5 jaar geleden
    Klimaatmarsen geen politieke activiteit omdat ze niet zijn georganiseerd door politici of hun partijen, lees ik. Ik kijk naar de foto bij dit artikel en moet onbedaarlijk lachen. Superkeuze van de fotoredactie.