Twee Lockheed Martin Corp F-35 straaljagers.
Volledig scherm
Twee Lockheed Martin Corp F-35 straaljagers. © REUTERS

Turkse F-35-piloten niet welkom in de VS

De Verenigde Staten hebben besloten om extra Turkse piloten niet langer welkom zijn om te trainen op F-35-straaljagers, aldus Amerikaanse functionarissen.

5 reacties

  • Fons Dewaele

    5 jaar geleden
    Tarik Akan, als het dan, aldus volgens jou, dan toch rommelbakken zijn, vertel dan eens waarom jou land van oorsprong meer dan 100 van deze bakken in bestelling heeft?? Feit is dat jullie dictator jullie land naar de afgrond brengt en jullie lopen er blind mee in. Veel plezier, wordt wakker man.
  • Tarik Akan

    5 jaar geleden
    Dat sommigen nog steeds niet beseffen dat men zich inkoopt in een VS wurgcontract en dat voor rommelbakken die met moeite van de grond geraken of in de lucht kunnen blijven door allerlei technische mankementen en de beoogde performantie verre van halen, is onvoorstelbaar. Geldt ook voor TR trouwens. Bovendien blijken deze wrakken helemaal niet zo "stealth" zoals men voorliegt. Zelfs een vorige generatie s300 wist ze uit de lucht te schieten. Maar dat verzwijgt men.
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    Amerikaanse gevechtsvliegtuigen kopen is een enorm veiligheidsrisico voor onze Europese veiligheid. Amerika bepaald of en hoelang we ermee kunnen vliegen. Europa heeft een eigen gevechtsvliegtuig. De Amerikaanse gevechtsvliegtuigen kunnen misschien beter zijn, maar als ze niet vliegen heb je er niets aan. We laten ons weer ringeloren door de Amerikanen.
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Hier zie maar dat F-35's kopen een blanco cheque geven is aan Amerika : Jullie betalen, maar wij beslissen wie wat waar ... Bedank België om mijn en uw belastingsgeld (+/- 35 miljard) weg te geven aan Amerika ...
  • ANTONIO POL

    5 jaar geleden
    Eindelijk wordt Turkije (NATO lid) op hun verantwoordelijk gewezen! Terechte maatregel!