De overheid zal het Europese noodnummer 112 nog meer gaan promoten. Wie in nood is, krijgt bovendien een keuzemenu te horen.
Volledig scherm
De overheid zal het Europese noodnummer 112 nog meer gaan promoten. Wie in nood is, krijgt bovendien een keuzemenu te horen. © photo_news

“Druk 1 voor ziekenwagen of brandweer, 2 voor politie”: wie noodnummer belt, hoort binnenkort keuzemenu

“Noodcentrale, blijf aan de lijn. Voor ziekenwagen of brandweer, druk  1. Voor politie, druk 2.” Wie naar een noodnummer belt, zou weleens eerst een keuzemenu moeten doorlopen. 

28 reacties

  • Francois Sals

    5 jaar geleden
    Als je op dat moment in paniek bent, wat zo wel zal zijn is het niet simpel en denkelijk tijd verloren.
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Nog meer tijdverlies dus om dringende hulp te krijgen!
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    Is dit een grap??? Dat is schandalig, precies dat je bij uw volle verstand bent als je iets voor hebt. Dus zeker helemaal geen goed idee. Welke zot heeft dit nu weer eens voorgesteld? Weet je hoeveel tijd je verspeeld door te moeten wachten op bel 1 of 2 of ..... Typisch belgisch, onbegrijpelijk en ongelooflijk.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Het probleem is dat men tijdens het proefproject niet weet als er mensen niet in slaagden om een nummer te selecteren. Je zal maar niet helder kunnen denken, zoals een oudere die dringend hulp nodig heeft, en dan terug inhaken.
  • Cecarine De Smet

    5 jaar geleden
    Geen goed idee, het is al een panieksituatie en iedereen is zenuwachtig, dan al die seconden verliezen en velen zullen moeten herbeginnen. Nee.....zelfs in de verpleging als er een reanimatie is, is het altijd.een kleine panieksituatie