AP
Volledig scherm
© AP

Google waarschuwt voor veiligheidsrisico's van Huawei-ban

De nationale veiligheid kan in gevaar komen als de Verenigde Staten doorzetten met de ingrijpende uitvoerbeperkingen voor het Chinese Huawei. Dat zou het Amerikaanse technologiebedrijf Google aan de regering-Trump hebben laten weten, schrijft de zakenkrant Financial Times vrijdag.

15 reacties

  • Fred Pauwels

    5 jaar geleden
    Wat dacht Trump? Dat hij de Chinese pletwals kan stoppen met hier en daar wat stompen uit te delen.De VS voelt de hete adem van China en weert zich nu als een Duivel in een wijwatervat om de status van opper heerser niet te verliezen. Nu zowel de Vs als Europa kunnen spijtig genoeg geen voldoende weerwerk meer bieden op , een normale manier, en grijpen dus naar chantage en improvisatie om de reus te stoppen. Maar 1,4 miljard manpower kan je niet uitschakelen, door wat dwars te gaan liggen.
  • Abdelilah Toumi

    5 jaar geleden
    Denk dat ze bang zijn dat de Chinezen met de tijd met een betere besturingssysteem afkomen en Google dus gezien is. Trump doet zijn land meer slecht dan goed. Tenzij het zijn eigen zakken zijn. Die is hij goed aan het vullen. En wat spionage betreft.... Serieus gaan de Amerikanen de les beginnen spellen aan andere terwijl ze zelf heel de wereld afluisteren en volgen!?? Maar ja, zo kennen wij ze ook. Hypocrisie ten top.
  • Tom ten Berge

    5 jaar geleden
    Sorry, maar ben ik nu zo stom? Google heeft kantoren en bv's over de hele wereld zitten, verkoop gewoon android an huawai via 1 van die andere bedrijven? Als ze echt willen, kunnen ze er zat mee. Koop een eiland in de oceaan en verklaar jezelf onafhankelijk, dan hoef je ook niet aan al dat geneuzel te voldoen
  • Geert Lefevere

    5 jaar geleden
    Wie zegt dat er geen spionage software zit in Amerikaanse producten, als Facebook, Android, Google of in de F16's. Kennen hun fake news, Iraq werd aangevallen wegens grote hoeveelheden chemische wapens die later nooit gevonden werden. Moeten wij Europeanen altijd plat op de buik voor een gekke Amerikaans president? Politiekers doe er iets aan.
  • Joan Lute

    5 jaar geleden
    Ik vind het schandalig dat er ondanks er wereldwijd geen enkel bewijs is van schuld de VS zich zo schuldig kan maken aan machtsmisbruik dat heel de wereld moet boeten voor hun idioterie. Mijn gevoel zegt dat de VS in het quadraat meer spioneert als alle andere landen van de wereld samen. Waarom moeten zij immers zoveel en zo diepgaand graven in ieders privacy als men naar de VS op vakantie wil. Een blanco strafregister en geldige id plus paspoort zijn zelfs nog niet voldoende.
  1. LIVE OEKRAÏNE. NAVO-landen gaan Oekraïne meer luchtafweer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    LIVE OEKRAÏNE. NA­VO-lan­den gaan Oekraïne meer luchtaf­weer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. “Ze zeiden dat ik moest zwijgen, ik werd fysiek bedreigd”: klokkenluiders aan het woord over Boeing tijdens senaatscommissie

    “Ze zeiden dat ik moest zwijgen, ik werd fysiek bedreigd”: klokkenlui­ders aan het woord over Boeing tijdens senaatscom­mis­sie

    In de VS is een speciale senaatscommissie van start gegaan, over vliegtuigbouwer Boeing. Na een reeks incidenten klagen verschillende klokkenluiders dat Boeing het niet zo nauw neemt met de veiligheid, dat ze zelfs problemen in de doofpot proberen te steken. “Ik heb mijn bezorgdheden intern aangekaart, maar ik werd aan de kant geschoven”, vertelt klokkenluider Sam Salehpour. Eind maart kondigde de CEO van Boeing aan dat hij zou opstappen.