De Duitse Groenen hebben de wind in de zeilen.
Volledig scherm
De Duitse Groenen hebben de wind in de zeilen. © EPA

Duitse Groenen voor eerste keer ooit grootste partij in peiling, kiezer lust coalitie CDU/SPD niet meer

Mochten er komende zondag parlementsverkiezingen zijn Duitsland, dan zouden de Groenen (die Grüne) voor de eerste keer ooit de grootste partij worden. Dat blijkt uit de invloedrijke maandelijkse peiling Sonntagsfrage van de openbare zender ARD. Regeringspartijen CDU/CSU en vooral de sociaaldemocratische SPD zakken naar historische dieptepunten.

4 reacties

  • Jeroen Beckers

    5 jaar geleden
    Ik zou zeggen wat die van Vlaams Belang altijd zeggen: als ze zoveel aanhang hebben, laat ze het dan eens proberen. Dan zien we meteen wat hun programma waard is. In Gent werkt het alvast veel beter dan de rechtse onbekwaampjes durven toegeven.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Duitsland doet het slecht op economisch vlak maar als de groenen het halen zal het nog een pak slechter gaan.Zo eisen bijvoorbeeld de jonge "Fridays for Future Demonstrantinnen" 180 Euro boete per Ton CO2 dat de prijzen voor cement (onontbeerlijk voor het maken van beton) zal doen verdubbelen en de bouw zo duur maken dat weinigen nog kunnen bouwen. Zo eisen ze nog een aantal maatregelen die de levensduurte enorm zullen verhogen. De Duitser wordt een arme sloeber in eigen land.
  • Jos Spriet-Dewaele

    5 jaar geleden
    Ja als die peilingen ook zo uitgevoerd worden als in Belgie zouden de groenen ook nog eens kunnen verschieten anderzijds zoekt men ook daar een alternatief voor de trado's omdat deze ook daar niet luisteren naar de kiezer
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Kan Belgie een voorbeeld aan nemen ,verlies je bij verkiezingen stappen ze op ook al zouden ze mee kunnen regeren ,maar in Belgie gaan de grootste verliezers ook nog de regering vormen,wereld op zijn kop ,maar we leven in democratie op papier.