Vlaams Belang sluit minderheidsregering niet uit

Een van de denkpistes binnen de N-VA is een Vlaamse minderheidsregering vormen met Open VLD die gedoogsteun zou krijgen van Vlaams Belang. Dat schrijft De Tijd vandaag. Maar Open VLD-voorzitster Rutten liet al weten onder geen beding met Vlaams Belang in een regering te stappen.

“Vlaams Belang wil op een normale manier in het bestuur functioneren, maar we sluiten geen enkele optie uit”, zei onderhandelaarster voor Vlaams Belang Barbara Pas daarover op Radio 1.

“Als er geen regeringsdeelname is, willen we op het beleid wegen vanuit de oppositie”, zegt Pas. In dat geval zou Vlaams Belang vanuit de oppositie gedoogsteun kunnen geven aan een minderheidsregering. “Onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar een normale werking binnen een normaal bestuur”, zegt Pas.

Maar de optie van gedoogsteun wordt door Open VLD van tafel geveegd. Voorzitster Gwendolyn Rutten liet na de verkiezingen direct weten niet met Vlaams Belang te willen samenwerken. En ook deze indirecte samenwerking, ziet zij niet zitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen