© Photo News

Lummense amokmaker rijdt met auto op groepje in

Een 26-jarige Lummenaar is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel nadat hij op 20 maart 2016 tilt sloeg in Heusden-Zolder.

Geert Houben

Aan een winkelcomplex langs de Kleuterweg schopte de twintiger keet waarna de politie tussenkwam. De agenten maanden de man aan om te vertrekken wat hij ook deed. Alleen gaf hij vol gas en reed met gierende banden recht op een groepje af met wie de man even daarvoor ruzie had. Een agent kon nog maar net opzij springen. Net voor de dader de groep naderde, duwde hij op zijn rem waardoor de gevolgen beperkt bleven.

In de rechtbank toonde de man geen enkel schuldinzicht en wees erop dat hij het slachtoffer was. “Iemand sloeg me in mijn nek waarna ik in volle paniek in mijn wagen ben gestapt.” Het komt de man op een voorwaardelijke straf te staan. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn agressieprobleem om van het uitstel te kunnen genieten. Wel moet de twintiger 870 euro proceskosten betalen. Zijn rekening voor de agressie zal nog verder oplopen. Een persoon, die een tijdje aan de auto hing, stelde zich burgerlijke partij. De rechtbank stelde nu een deskundige aan om de schade te begroten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer