Siegfried Bracke (N-VA).
Volledig scherm
Siegfried Bracke (N-VA). © BELGA

Ex-Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) stopt met politiek: “Zijn analyses waren vaak pijnlijk maar correct”

N-VA-politicus Siegfried Bracke (66) verlaat de Gentse gemeenteraad en stopt volledig met politiek. Dat zegt hij op Twitter. Bracke werd op 26 mei ook niet herverkozen voor de Kamer, waar hij tijdens de vorige legislatuur voorzitter was. Het is niet duidelijk of de 66-jarige Bracke nog een carrière buiten de politiek ambieert. N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt dat hij Brackes “eruditie en intelligentie” zal missen.

24 reacties

  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Beschamend hoe sommige politici van partij en standpunt veranderen omwille van hun persoonlijke ambities, dus zeker niet in algemeen belang of overtuiging. Deze man is een socialist in hart en nieren en het was een vergissing van formaat om hem bij N-VA binnen te halen. Wat hij nu doet is laag natrappen, zijn analyses zijn voor mij nooit waardevol geweest want waren steevast dieprood getint als voormalig ghostwriter voor de Spa.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Gaat de gewezen ghostwriter voor de SPa, "Valère De Scherp" nu eindelijk zijn geel-zwart camouflagepak uiitrekken en zich terug in zijn rood plunje hullen na zijn royale ontslagpremie binnen gegraaid te hebben, in zijn hoedanigheid van waar exponent van "Graaischap Vlaanderen" ?
  • Philippe Deckers

    5 jaar geleden
    Ook GROEN wil geen einde maken aan die torenhoge vergoedingen... Alleen Vlaams Belang en PVDA willen die stoppen.
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Heeft maar één verstandige analyse gedaan en dat was zijn overstap naar NVA puur om opportunistische redenen omdat die partij toen te weinig voetvolk had. Nu was het opportuun te stoppen, dik pensioen en snel nog van de dikke uittredingsvergoeding profiteren. Dus ja zijn analyse naar zijn portefeuille is slim en dat is dan ook de enige prestatie die hij geleverd heeft. Onbetrouwbaar sluw persoontje.
  • Etienne Vanhoegaerden

    5 jaar geleden
    Hoe berekenen je uw uittreding vergoeding. Volgend jaar op pensioen na 30 jaar in bedrijf. Dan kan ik dit ook aan mijn baas voorleggen. Ai ben geen politieker zal ni lukken dan denk ik