Tongenaar licht Proximus voor bijna 26.000 euro op om ongelijk van politie te bewijzen

© Photo News

Een 52-jarige Tongenaar heeft Proximus voor bijna 26.000 euro opgelicht door met een valse identiteitskaart maar liefst 58 contracten af te sluiten waarmee hij een gratis toestel kreeg. De man wou naar eigen zeggen bewijzen dat het makkelijk was om met valse papieren contracten af te sluiten. De Tongerse strafrechter veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van twaalf maanden met uitstel en een boete van vierhonderd euro.

jvh

De Tongenaar wilde zijn gelijk tegenover de politie bewijzen nadat zijn dochter zelf het slachtoffer was geworden van een identiteitsdieftal. Toen werden er op haar naam allerlei contracten en abonnementen afgesloten waarbij er gratis toestellen, zoals telefoons, werden gegeven. Tegen de dieven werd toen een klacht neergelegd bij de politie maar daar kregen de Tongenaar en zijn dochter te horen dat het bijna onmogelijk was om zulke fraude te plegen met een identiteitskaart. “Als het toch zou gebeuren moest de dader binnen de eigen familie gezocht worden”, zo zou de politie toen gezegd hebben.

De man wou de politie bewijzen dat dit wel degelijk mogelijk was en zocht via het internet enkele valse identiteitskaarten. Daarmee sloot hij bij Proximus maar liefst 58 gsm-abonnementen af waarbij hij telkens een telefoontoestel kreeg toegestuurd. De eerste paar maanden betaalde hij de facturen die hij kreeg. De toestellen verkocht hij via het internet. Volgens Proximus zou de man op die manier 25.681 euro schade berokkend hebben. Dat bedrag moet hij samen met 2.400 euro aan gerechtskosten terug betalen aan de telecomoperator.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen