Vader en zoon die agenten aanvielen tijdens carnaval in Oudsbergen veroordeeld tot celstraf met uitstel

© rr

De Tongerse strafrechter heeft een vader en zijn zoon uit Maaseik veroordeeld tot respectievelijk zes en acht maanden gevangenis met uitstel omdat ze een agent in een wurggreep namen en een andere bedreigde met een matrak tijdens carnaval in Oudsbergen. De twee mannen moeten ook een boete van 800 euro betalen en een schadevergoeding van in totaal 650 euro aan de twee agenten.

jvh

Op 24 maart trok de carnavalstoet door het centrum van Oudsbergen. Tijdens de festiviteiten kreeg de 21-jarige Maaseikenaar ruzie met een carnavalist die in de stoet meeliep. Twee agenten zagen dit en probeerden de twee ruziemakers te kalmeren. In eerste instantie slaagden ze erin om de boel te kalmeren maar de Maaseikenaar begon toen ruzie te maken met een andere carnavalist.

Terwijl één van de agenten naar die man toeliep, stormde de vader van de Maaseikenaar met een matrak op de agenten af. Een van de agenten kon de vader overtuigen om de matrak af te geven. De man probeerde daarna te vluchten maar werd door de andere agent gestopt. De zoon viel vervolgens die agent aan en nam hem in een wurggreep. Toen de tweede agent zijn collega ter hulp wilde schieten, loste de zoon zijn wurggreep en zette het op een lopen. De vader werd ter plaatse opgepakt terwijl de zoon door een andere patrouille werd onderschept.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen