Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Eden Hazard is nu ook officieel van Real Madrid

Het is officieel: Real Madrid kondigt de komst van Eden Hazard aan.Beeld HLN

Daar is het ‘Comunicado Oficial’ met het grote clublogo van Real Madrid. Eden Hazard is nu ook officieel Galáctico. De club kondigde zijn transfer met een statement aan. Een kleine Belg staat vanaf vandaag als pronkstuk in de grootste voetbaletalage ter wereld, met veel bekijks en hoge verwachtingen.

‘Comunicado oficial: Eden Hazard’. Het officiële bericht, met het grote clublogo van Real Madrid, zat al een tijdje klaar in de drafts van de webmaster van de Spaanse grootmacht. ‘Real Madrid C.F. en Chelsea F.C. hebben een akkoord bereikt over de transfer van speler Eden Hazard, die gedurende vijf seizoenen aangesloten zal zijn bij de club.’ 

Alleen: ze moesten wachten op het finale akkoord tussen de clubs over de transfersom die kan oplopen tot 140 miljoen euro en de legale afhandeling van papierwerk en betalingen. De definitieve handtekeningen staan er nu. Hazard moet enkel nog zijn medische testen ondergaan en pro forma zijn krabbel zetten. Deal done. Hij tekent een contract tot 2024 en wordt op 13 juni voorgesteld.

Een hoge transfersom brengt straks grote verwachtingen met zich mee. Madrid loopt warm voor Hazard, het Estadio Santiago Bernabéu mogelijk één van de komende weken al vol voor zijn officiële presentatie. Een mediacircus zoals bij Cristiano Ronaldo exact tien jaar geleden, toen 80.000 enthousiastelingen diens voorstelling bijwoonden, net als honderden journalisten. Hazard komt niet met de allure van de Portugese playboy, maar hij is wel iemand naar wie de Realfans uitkijken - sommigen willen zelfs nu al vliegtickets boeken om zijn presentatie bij te wonen.

Eden Hazard is nu ook officieel van Real Madrid
Beeld BELGA

Hazard is de eerste speler in vijf seizoenen die bij Real zo’n entree krijgt - één langs de grootste poort. De Galáctico-behandeling, de bijnaam die Real- voorzitter Florentino Pérez aan ‘buitenaardse’ aanwinsten geeft. Zijn WK in Rusland, zijn laatste seizoen in Engeland en zijn sterke tweede helft in de Europa Leaguefinale hebben de toon gezet. Hij moet de nieuwe leider worden van Real Madrid na een kwakkelseizoen.

Sowieso is het rustige leventje van Hazard voorbij. In de groene rand van Londen genoot hij van de rust, anonimiteit en de typische dorpsconversaties. De lekkere luwte, bij een club die alles goed afschermt. Bij Real gelden andere dimensies. Meer dan ooit wordt hij een wereldster. Als duurste speler komt hij bij de meest gevolgde club ter wereld terecht, een ijzersterk voetbalmerk met volgens marketingstudies bijna een miljard fans/volgers. Hij went maar beter aan de spiedende ogen. Het wordt voetballen en leven onder een microscoop, zoals ook doelman Thibaut Courtois heeft mogen ondervinden.

Eden Hazard is nu ook officieel van Real Madrid
Beeld Photo News