Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Kwart kankerpatiënten krijgt verkeerde diagnose

Eén op de vier kankerpatiënten (26%) in ons land zegt in eerste instantie de verkeerde diagnose te hebben gekregen. Dat blijkt uit een bevraging van kankerinformatieplatform All.Can bij bijna 400 patiënten. 

26 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @Jos Vercammen, heel veel artsen willen vooral vooruitgang boeken in hun geldbeugel; kwaliteit, opvolging, eigen fouten zien en trachten te voorkomen, opleidingen volgen,..., dat brengt niet op en vinden de meeste niet leuk / nutteloos. Heel veel zijn geen engeltjes maar bengeltjes (zacht uitgedrukt).
  • Ann Van Riet

    5 jaar geleden
    Dokters zijn geen "God de Vader" ...
  • Eric Vanovermeire

    5 jaar geleden
    Een verkeerde diagnose door niet minder dan 7 specialisten overal ten lande maakt dat ik nu terminaal kankerpatient ben. Al 2 jaar last van uitstralingspijn in arm en hals . Alle specialisten hielden op schouder of cervicaal letsel. Mis, nu blijkt het een gevaarlijke en fors uitgezaaide tumor te zijn die longen en hart bedreigd. Mochten ze het sneller ontdekt hebben was het met een kijkoperatie opgelost. Nu ben ik op mijn 52 ste met 3 jonge kinderen terminaal.
  • Jos Vercammen

    5 jaar geleden
    Mike Bemelmans, man je weet niet waar je over praat. België behoort bij de top. Maar geneeskunde is nu eenmaal een wetenschap waarin men zoals in vele wetenschappen, niet alles weet en nog zeer veel moet ontdekken. Als je echter niet wil zien hoe men in de laatste decennia vooruitgang heeft geboekt, zowel op gebied van onderzoek als op gebied van behandeling, dan ben je stekeblind.
  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    Daarom zou ik voorstellen om iedereen die boven de vijftig jaar is een bloedanalyse te laten doen en testen op alle bestaande kankers , deze analyse laten betalen door de patiënten voor de 1/2 van de prijs de rest door de staat een win win procedure op langere termijn .