© RR

18-jarige is al tien maanden vermist, nu pas opsporingsbericht

Bijna een jaar geleden werd de 18-jarige Samira Rage uit Antwerpen voor het laatst gezien. Pas nu heeft het parket een opsporingsbericht verspreid. Al die tijd dacht iedereen dat ze met haar buurmeisje was weggelopen. Maar die is nu opgedoken en zegt van niets te weten.

Jarit Taelman

18 augustus 2018. Dat is de datum waarop de toen 17-jarige Samira Rage voor het laatst werd gezien. Ze woonde met haar moeder, broer en twee zussen in de Bijlstraat in Borgerhout. Plots was ze verdwenen, bijna gelijktijdig met haar buurmeisje.

Al snel werd aangenomen dat de twee samen waren vertrokken en vroeg of laat opnieuw zouden opduiken. Maar de maanden gingen voorbij zonder dat de meisjes iets van zich lieten horen.

Onlangs dook het buurmeisje terug op in Antwerpen. Zij gaf toe dat ze was weggelopen, maar viel uit de lucht toen ze hoorde dat ook Samira vermist was. Waar Samira naartoe is en wat er met haar is gebeurd, weet op dit moment niemand. Dus heeft de federale politie op vraag van het Antwerpse parket nu een opsporingsbericht verspreid, in de hoop dat iemand het meisje recentelijk nog gezien heeft. De politie richt zich ook tot Samira zelf, met de vraag om contact op te nemen met de speurders.

Samira Rage heeft de Somalische nationaliteit. Ze is normaal gebouwd en heeft een donkere huidskleur, donkere ogen en donker haar tot op de schouders. Samira spreekt Somalisch en amper Nederlands of Engels.

Wie meer informatie heeft over Samira, wordt gevraagd contact op te nemen via het gratis nummer 0800/30.300 of via het mailadres opsporingen@police.belgium.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER