De stelling werd naar de overzijde van de straat geblazen.
Volledig scherm
De stelling werd naar de overzijde van de straat geblazen. © Bollen

VIDEO. Windstoot haalt stelling naar beneden: moeder en dochter ontsnappen nipt aan brokstukken: “We hadden net geparkeerd toen dat gevaarte op onze auto stortte”

In de Oude Vestenstraat in Tienen is zaterdagmiddag een stelling naar beneden gekomen na een hevige rukwind. Als bij wonder vielen er geen gewonden. Moeder Imelda en haar dochter Nathalie ontsnapten op het nippertje aan het neerstortende gevaarte: “We hadden net geparkeerd toen die stelling op onze wagen stortte.” In totaal raakten twee wagens, een woning en een appartementsgebouw beschadigd. 

6 reacties

  • Baetens Dimitri

    5 jaar geleden
    Aannemers die een stelling huren worden normaal gezien, volgens de huurovereenkomst, verplicht de netten los te maken eenmaal de windsnelheid te krachtig wordt. Dit inderdaad om overbelasting op de stelling te voorkomen. Zelfs een goed verankerde stelling kan nog steeds onder veel spanningstress staan waardoor de bouten gewoon afbreken. Vooral zijdelings.
  • Luc van Uytfanghe

    5 jaar geleden
    Het zijn de zeilen die de wint opnemen... Zouden aannemers moeten verplichten deze weg te nemen als er onweer of wind voorspeld wordt... Net zoals kranen zich in windpositie moeten opstellen na de werken ( ontkoppeld en niks aan de haak, ook geen ladders of andere werkmateriaal)
  • Peter Van AEL

    5 jaar geleden
    De zeilen aan de stelling pakken te veel wind. Misschien moet er voorzien worden, in wetgeving of zo dat ze afscheuren bij een bepaalde belasting. Dan hangen de doeken wel ergens in het decor maar blijft de stelling toch staan. Gelukkig zijn er geen gewonden.
  • krista notelaars

    5 jaar geleden
    Extreme windstoten een stelling met zeil eraan daar werken enorme krachten op deze kan omgaan ook al is deze goed verankerd.
  • Mark Peeters

    5 jaar geleden
    Ik zie toch geen verankeringen in de muur ....
  1. Niet naar het stemhokje, nu opkomstplicht vervalt? Misschien doet bloederige nacht in 1902 u twijfelen: “Zes Leuvenaars gaven hun leven”
    PREMIUM
    34

    Niet naar het stemhokje, nu opkomst­plicht vervalt? Misschien doet bloederige nacht in 1902 u twijfelen: “Zes Leuvenaars gaven hun leven”

    “De Burgerwacht schoot met scherp op de betogers.” Bij de Bloednacht, herdacht op de Stadsbegraafplaats, stierven zes arbeiders in de straten van Leuven in de strijd voor het algemeen enkelvoudig stemrecht. Met de opkomstplicht die vervalt voor de provincieraads- en gemeenteraadsverkiezingen wordt die gebeurtenis plots weer actueel. We spraken met historicus Jaak Brepoels en voormalig minister en burgemeester Louis Tobback: welke lessen moeten we trekken uit die zwarte bladzijde in de geschiedenis? “Denken traditionele partijen dat Vlaams Belang of PVDA zo minder stemmen zullen behalen? Dat is lang niet zeker.”
    Leuven
  2. Leuvense studenten ontwerpen hondenharnas alsof het voor hun eigen huisdier was: “Een leiband is te verstikkend”
    PREMIUM

    Leuvense studenten ontwerpen hondenhar­nas alsof het voor hun eigen huisdier was: “Een leiband is te verstik­kend”

    ‘Bobbie is big business’, kopte deze krant twee jaar geleden, nadat uit cijfers bleek dat de Belg in 2022 maar liefst één miljard euro meer spendeerde aan zijn huisdier dan vier jaar eerder. Terwijl steeds meer baasjes hun viervoeter beschouwen als volwaardig familielid, wordt de ouderwetse leiband dan ook alsmaar vaker ingeruild voor een harnas. Deze vier Leuvense UCLL-studenten ontwierpen dergelijk hebbeding alsof het voor hun eigen viervoeter was.
    Leuven