Toine Beukering
Volledig scherm
Toine Beukering © rv

Aanstaand Nederlands kamerlid: “Hoe konden Joden zo als makke lammetjes door gaskamers worden gejaagd?”

Aanstaand Nederlands Eerste Kamerlid voor de partij Forum voor Democratie (FVD) Toine Beukering zegt dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog "heel weinig verzet" was in Joodse kringen. "Ik ben altijd geïntrigeerd geweest hoe dat toch kan. Dat de Joden - zo'n dapper strijdbaar volk - als makke lammetjes gewoon door de gaskamers werden gejaagd." 

9 reacties

  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    Zo mak als lammetjes ?....ik zou eens willen zien als je na een paar dagen in een koude goederenwagon zonder eten en drinken of het nu zomer of winter is hoe jij er zal uitzien als je uit die wagon werd gesleurd met knuppels en honden en van uw familie werd gescheiden , hoe mak jij zou dan zijn Toine Beukering , maar ja een generaal , het vuile werk is nooit aan u besteed !
  • Filip Catz

    5 jaar geleden
    Op school vroeger, vertelde de leraar dat ze de Joden wijsmaakten dat ze onder de douche moesten, en dat ze zich daarom weinig verzetten. Toen ze merkten dat er gas uit de douchekoppen kwam was het al te laat : ze zaten opgesloten.
  • Geno H

    5 jaar geleden
    Moest je alles echt weten wat er toen is gebeurd...
  • stephen Lamon

    5 jaar geleden
    bij mijn weten waren de meeste joodse mensen NIET gewapend in tegenstelling tot nazi's. als je weet dat er overal verraders waren en als je als eerste weet dat enig verzet toch leidt tot de dood is de keuze rap gemaakt , denk ik
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Zo mak als lammetjes naar de vernietigingskampen en gaskamers? Met brandstichting, slagen, stampen, knuppels, zwepen, pistolen en geweren! En die beulen en crapuul waren echt niet enkel duitse ss’ers hoor. 6 miljoen europese joden werden gruwelijk vermoord. Wie twijfelt moet een paar van de honderden waargebeurde boeken lezen over de holocaust.