© JAA

© JAA

© JAA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Marc wordt 50: buren hangen spandoeken van alle werkgevers in tuin

Als iemand 50 wordt, zetten de buren traditioneel een Sarah- of Abrahampop aan de deur die de hobby van de jarige uitbeeldt. In Pulle gaan ze steeds verder met die gewoonte. Zo heeft de familie van Marc Cools de voortuin volgehangen met spandoeken van zijn vorige werkgevers.

Kristin Matthyssen

In de Marialaan in Pulle vond Bert Lippens begin deze maand nog 2.000 lege wijnflessen op zijn oprit en voor zijn huis, toen hij thuiskwam van een etentje met zijn vrouw ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag. Een ‘cadeautje’ van zijn buren. De man kon zijn auto niet meer binnen parkeren en raakte amper zijn huis nog in. Maar hij vond het “heel plezant”, zei hij, en nodigde zijn buren de volgende dag prompt uit in zijn wijnbar.

Ook Marc Cools uit Vroegeinde in Pulle moet niet meer dromen van een intieme 50ste verjaardag. Zijn familie zorgde ervoor dat iedereen weet dat Marc “een nieuwe voordeur krijgt”. Omdat deze chauffeur en kraanmachinist nogal een jobhopper is, vroeg zijn familie een spandoek aan alle werkgevers waar Marc ooit gewerkt heeft. Met als gevolg dat de voortuin nu helemaal vol hangt.

“Marc verjaart eigenlijk pas op 13 december”, vertelt zijn vrouw, die mee in het complot zit. “Maar onze zoon Bram is dan ook jarig, hij wordt 21 jaar. Als je samen met je zoon jarig bent, kom je altijd wat op de tweede plaats. Omdat 50 een speciaal getal is, hebben we daarom vandaag al onze stunt uitgehaald. Marc zal nogal schrikken als hij straks thuiskomt.”

Altijd zelf vertrokken

De Pullenaar begon op zijn 18de te werken in een meubelfabriekje, moest vervolgens zijn legerdienst vervullen en begon daarna als chauffeur bij de firma Kestens. Daarna trok hij naar Groep Maes, vervolgens naar RG Tegels, dan naar Jos Meeussen, daarna Vekemans, dan opnieuw naar RG Tegels om nu uiteindelijk bij Transport ­Michiels te belanden. “In totaal acht werkgevers dus, en overal waar we een spandoek ­gingen vragen, vertelden ze dat Marc nog terug mocht komen werken, omdat hij zo’n goede kraanman is. Hij is nooit ontslagen, maar altijd uit eigen beweging vertrokken. Hij vervoert nu met zijn vrachtwagen grote units, zoals voor programma’s als Mijn Pop-uprestaurant. Zijn allergrootste droom is om boomstammen te transporteren, maar volgens mij gaat hij nu toch niet meer zo snel van werkgever veranderen.”

Ergens tussen alle spandoeken was er ook nog een plekje voor een pop op een surfboard, want Marc is kitesurfer. Hij is ook de man van de Schotse Hooglandrunderen in Pulle en imker.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER