Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Rode Duivels winnen makkelijk van zwak Kazachstan: 3-0

Beeld BELGA

Gedaan wat ze moesten doen. De Rode Duivels wonnen hun derde kwalificatieduel tegen een zwak Kazachstan met 3-0. Mertens, Castagne en Lukaku waren de doelpuntenmakers. De Belgen blijven aan de leiding in hun groep met het maximum van de punten. Dinsdag wacht Schotland.

“Kazachstan is een indrukwekkende ploeg”, aldus bondscoach Martínez voor het kwalificatieduel tegen de nummer 116 op de FIFA-ranking. Nou, dat viel er toch niet aan te zien. Vijftien minuten doordrukken. Meer was er niet nodig om een zwak Kazachstan opzij te zetten.

De Rode Duivels begonnen sterk aan de wedstrijd. Mertens schoot een lage voorzet van Hazard tegen de netten, amper drie minuten later kopte Castagne de geruststellende 2-0 voorbij Nepogodov. Lukaku en De Bruyne versierden nog grote kansen, maar we gingen rusten met een 2-0-tussenstand.

Mertens beslissend

Ook de tweede helft begon perfect voor de Rode Duivels. In de 50ste minuut mocht Mertens uithalen op de rand van de zestien. Zijn schot trof de paal, Lukaku stond op de juiste plaats om binnen te tikken: 3-0. Voor Mertens meteen zijn tweede assist van de avond. Hij was beslissend in alle goals.

Na het derde Belgische doelpunt nam de thuisploeg gas terug. De drang naar voren was weg, de buit was binnen. De Rode Duivels pakken zo negen op negen en blijven aan de leiding in hun groep.