Jean-Marie Dedecker in VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Jean-Marie Dedecker in VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

Dedecker: “We moeten Vlaams Belang een kans geven om mee te besturen”

Jean-Marie Dedecker stelt voor om het Vlaams Belang “een reële kans” te geven om mee te besturen op Vlaams niveau. Dat zegt hij in VTM NIEUWS. De piste voor een minderheidskabinet met gedoogsteun van Vlaams Belang is volgens Dedecker zijn idee. Bekijk hieronder het integrale gesprek in de studio.

89 reacties

  • Ronny steurbaut

    5 jaar geleden
    laat Vlaanderen aan de Vlamingen en Wallonie aan de walen en doe Brussel cadeau aan Europa , zo kan ieder voor zich zorgen want we geraken er niet meer uit ! zo besparen we al op veel ministers en deelregeringen en ook op het koningshuis want als men het splitst is dat ook overbodig geworden nietwaar ? maar dat zal nooit gebeuren omdat er teveel hun dik betaald jobke zouden verliezen .
  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    Luister naar het volk maar als je federaal gaat is de verhouding een juist beeld van de bevolking ,gezien over gans Belgie.Daarom zou voor de federale regering ook een federale kieskring moeten zijn .Niet van ik heb de meeste stemmen in Antwerpen of Gent dat is pas de echte democratie en de partijen hebben dan de plicht een regering te vormen die verantwoordelijk is voor de ganse bevolking.Dus geen versippering
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Die ideeën van Dedecker zijn gedurfd maar verantwoord. Alleen vergeet hij dat de Vlaamse trado-partijen niét zoveel moed hebben en zich vastklampen aan hun dogma's uit de vorige eeuw. Nieuwe verkiezingen met grondwetsherzieningen en als thema 'zelfbestuur voor de twee taalgemeenschappen' lijkt mij de gepaste uitweg, federaal.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Waar staat dat ergens in de grondwet, Ronny Ooijen. Dat een partij niet meer dan 50% van de stemmen zou kunnen/mogen halen. In sommige gemeenten is dat al gebeurd. In Vlaanderen zou dat in theorie kunnen. In theorie zouden in het federale parlement alle 89 Nederlandstalige zetels naar één partij kunnen gaan. Maar gewesten hebben wel mogelijkheden om dwars te gaan liggen door het inroepen van belangenconflicten.
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Danny Maenhaut, in augustus van vorig jaar zei Dedecker het volgende : 'De lafheid van de N-VA – schrijf dat maar gerust op – is één van de grootste ontgoochelingen van de politiek'. Had hij toen ook gelijk? Had hij toen ook het hart en de tong op de juiste plaats?