AP
Volledig scherm
© AP

ANALYSE. Onze watcher ziet hoe F1 zich in de voet schiet: “Die zogezegde scheidsrechters snappen er niets van”

Formule 1Sebastian Vettel won de zevende grand prix van het seizoen. Of eigenlijk niet. Want de wedstrijdleiding bewees andermaal wat we al lang weten. Dat die zogezegde scheidsrechters niets van autosport snappen. Waarom Vettel er in Montreal plots stond. En hoe Hamilton zijn vijfde overwinning van het seizoen cadeau kreeg. Analyse.

34 reacties

  • Henri Bosmans

    5 jaar geleden
    De formule 1 is een circus geworden en 3 clowns bepalen de uitslag. Ik stel mij de vraag of ik hiervoor nog honderden euro's voor een toegangsticket wil betalen.
  • Els P

    5 jaar geleden
    Op het onboard filmpje zie je toch duidelijk dat hij stuurt om te corrigeren, niet om Hamilton te hinderen, geen extra camera nodig om dat te zien. En ook het is een race, deze dingen gebeuren, vroeger veel zottere dingen gezien....
  • Guy Custers

    5 jaar geleden
    Vergis je niet, als Ferrari er toch aan denkt om in beroep te gaan moeten de stewards misschien de andere 4 straffen toch opnieuw bespreken die ze om de lieve vrede eerst niet doorgedrukt hebben, 1.Vettel parkeert niet in Park Vermey en onttrekt de wagen aan de weging, 2.hij verplaatst zijn wagen na immobilisatie einde race, dit is verboden, 3.hij trapt het af en gaat verhaal halen bij de stewards, zo onttrekt hij zichzelf aan de weging, 4. hij is er niet voor het interview, dit is verplicht!!
  • Maxim Jans

    5 jaar geleden
    Volgens de stewards heeft Vettel een tweede stuurbeweging naar rechts gemaakt toen hij terug op de baan kwam en de wagen al onder controle had. Hij keek in zijn spiegels en zag Ham komen en stuurde iets meer naar rechts om hem te blokkeren. De stewards baseren zich op beelden van een extra camera die niet publiek gaat. Voor mij mag Vettel ook wel eens winnen, teveel Mercedes is saai.
  • eric meers

    5 jaar geleden
    Op de cockpit beelden zie je dat Vettel eens terug op de weg nog effe naar rechts uitwijkt . Doet hij het opzettelijk is hij in fout , moet hij tegensturen omdat hij gras op zijn banden heeft , teveel gas geeft en grip verliest is hij ook in fout Zijn landgenoot MS heeft jaren geleden na een fout ook " per ongeluk" D Hill van de weg gereden om wereldkampioen te worden