Volgens de organisatoren namen meer dan een miljoen mensen deel aan de demonstratie tegen de uitleveringswet.
Volledig scherm
Volgens de organisatoren namen meer dan een miljoen mensen deel aan de demonstratie tegen de uitleveringswet. © Photo News

Hongkong zet controversiële uitleveringswet door

Carrie Lam, de leider van Hongkong, liet vandaag weten dat de uitleveringswet ondanks het grootschalige protest gewoon wordt doorgezet. Lam heeft goede banden met de Chinese regering. Gisteren demonstreerden ruim 1 miljoen mensen tegen de nieuwe wet.

11 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    We zien hoe ons eigen Westers democratisch model aanhikt tegen de vereisten van deze tijd en hoe onze volksvertegenwoordigers uitgroeien tot politieke dynastieën en clans die alleen op postjes uit zijn. Maar toch gaan we dat model nog gaan opdringen aan andere culturen. Laat ons eerst voor eigen deur vegen en zorgen dat we eerst zelf een parlement krijgen dat geen gepriviligieerd clubje is. Ik stel een parlementair systeem voor waarbij de parlementsleden geloot worden als bij een asisenjury.
  • Claude Van Isterdael

    5 jaar geleden
    Binnenkort doen de Chinezen zoals de Russen in de Krim, annexeren, de beloftes van hun "brede autonomie" en actuele vrijheden zijn reeds lang een doorn in het oog van de regering in Peking !
  • Michel de Coorebyter

    5 jaar geleden
    Velen zijn eerder anti Amerikaans dan anti Chinees, maar dit zal hen nog uiterst zuur uitbreken. Het westers democratisch model en dito rechten van de mens werkt gewoon niet in China.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Wie dacht dat de dictatoriale partij zijn woord ging houden over de afspraken toen Hong Kong deel werd van China was wel zeer naïef. Ook in Hong Kong zullen burgers die geëvalueerd worden als afwijkend verdwijnen. Vanaf een bepaald niveau op de maatschappelijk ladder krijg je geen proces of straf maar je verdwijnt, want die burger zouden in staat kunnen zijn zich te verdedigen als ze onrechtvaardig behandeld worden door de partij.
  • Dimitri Clicque

    5 jaar geleden
    @jurgenmaes, nee zeveren doen ze niet. China martelt tot gedwongen bekentenissen. Zelf als een grote groep niet akkoord is. Desnoods met tanks erdoor...