Vettel en Hamilton.
Volledig scherm
Vettel en Hamilton. © Photo News

Ferrari gaat in beroep tegen controversiële tijdstraf voor Vettel

Formule 1Ferrari gaat in beroep tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel gisteren de zege kostte in de Grote Prijs van Canada. Vettel kreeg na 48 ronden een tijdstraf van 5 seconden omdat hij volgens de wedstrijdleiding op een gevaarlijke manier terug de baan op kwam nadat hij een stukje over het gras langs het circuit was gereden.

18 reacties

  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Vettel doet altijd moeilijk. Een driftkikker ?!
  • Eduard Janssens

    5 jaar geleden
    Hier is de norm van het reglement toegepast :de moment dat je met de wagen volledig naast de baan gaat moet vrije baan geven en ben je u positie kwijt of je nu eerste , tweede of derde rijd !!
  • Guy Custers

    5 jaar geleden
    Vergis je niet!Als Ferrari toch in beroep gaat moeten de stewards toch maar de 5 andere straffen bespreken die ze eerst links laten liggen hebben om de lieve vrede!1.Vettel moet zijn wagen in Park Vermey plaatsen.2.Hij mag daarna zijn wagen niet meer verplaatsen.3.Hij onttrekt de wagen aan de weging.4.Hij onttrekt zichzelf aan de weging.5.Hij is er niet voor het intervieuw.
  • Foexie

    5 jaar geleden
    Vettel moet niet janken. Als het andersom was had hij deze straf ook verwacht en gewenst. Trouwens die mannen proberen niet, of zo weinig mogelijk, te vertragen om toch als eerste uit zo een situatie te komen. Datagegevens kunnen aantonen of vettel echt geremd heeft. Indien niet een terechte straf.
  • joseph polleunis

    5 jaar geleden
    Fia en mercedes duidelijk een team zon kan je 20 tittels winnen, F1 is tijdverlies ben fan af,punt