© Photo News

Verrassing: Wout van Aert trekt met Jumbo-Visma naar de Tour de France

Wout van Aert rijdt komende maand, na de Dauphiné, ook de Ronde van Frankrijk. Dat maakte zijn team Jumbo-Visma maandag bekend. Ook Laurens De Plus maakt zijn debuut in de Tour.

Vincent Van Genechten

Van Aert zet in de Tour een volgende stap in zijn carrière, klinkt het bij het Nederlandse team. “Wout is klaar voor die volgende stap”, verklaart Merijn Zeeman, sportive director van Team Jumbo-Visma. “Hij is een versterking voor ons team. Hij reed niet teveel koersdagen en Wout heeft zich ideaal voorbereid. Na de Tour rijdt hij de Prudential Ride en daarna start de voorbereiding op zijn cross-seizoen.”

Van Aert zelf, die zondag derde werd in de eerste rit van de Dauphiné, maakte het nieuws bekend via sociale media:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Dag iedereen, ik heb opwindend nieuws. Ik maak mijn debuut in een grote ronde iets vroeger dan gepland. Volgende maand sta ik aan de start van de Tour in België. Het is geweldig voor mij. Ik wil de ploeg bedanken voor deze kans en mijn familie voor de steun. We hebben een goeie ploeg. Het wordt zeker en vast een hele klus. Tot snel in Brussel.”

Van Aert is dit jaar op hoogtestage geweest met ploegmaat Steven Kruijswijk, wat hem enorm beviel. Dat hij vervolgens derde werd op een lastig parcours in de eerste rit van de Dauphine, zal de beslissing van Jumbo-Visma om Van Aert mee te nemen naar de Tour mogelijk versneld hebben. Het verklaart potentieel ook zijn forfait voor het WK. Van Aert kan niet blijven pieken en wil opnieuw een vol seizoen rijden in het veld. En daarvoor is een stevige voorbereiding nodig.

© BELGA

Geen Roglic

Net als vorig jaar trekt Team Jumbo-Visma in juli naar de Tour de France met grote sprint- en klassementsambities. In 2018 leverde dat een vierde en een vijfde plaats op in het algemeen klassement en twee sprintoverwinningen van Dylan Groenewegen. Daarnaast won Primoz Roglic op de voorlaatste dag de koninginnenrit over de Tourmalet en de Aubisque. De nummer drie en tweevoudig ritwinnaar van de Giro slaat de Franse rittenkoers dit jaar over.

Team Jumbo-Visma rekent dit keer opnieuw op de rappe benen van Groenewegen en voor het klassement op de constante Steven Kruijswijk. Beide Nederlandse kopmannen worden gesteund door landgenoot Mike Teunissen, de Noor Amund Jansen, de Duitser Tony Martin, de Nieuw-Zeelander George Bennett en de Belgische Tourdebutanten Wout van Aert en Laurens De Plus. De acht verschijnen in Brussel aan de start na een specifieke hoogtestage.

Laurens De Plus (23) moest tijdens de voorbije Giro in de zevende rit ziek opgeven. Het was zijn derde grote ronde, na de Giro 2017 (24e) en de Vuelta 2018 (opgave).

Het team van Jumbo-Visma: Groenewegen, Kruijswijk, Teunissen, Jansen, Martin, Bennett, Van Aert, De Plus

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen