Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

KAART. Hier staan de Vlaamse ‘brokkelbruggen’

De Vlaamse overheid volgt met de Lijst van Prioritaire Kunstwerken veertig bruggen op die dringend hersteld of vervangen moeten worden om de veiligheid te garanderen. Uit cijfers die VTM Nieuws kon inkijken, blijkt dat die lijst in een jaar tijd heel wat langer is geworden. Vijf van de veertig bruggen staan zelfs al meer dan twintig jaar op de lijst.

28 reacties

  • José coolsaet

    5 jaar geleden
    Veruit de meeste brokkelbruggen staan vooral in West-Vlaanderen en ook in Oost-Vlaanderen, niet het meest in Gent. Weinig in Antwerpen! Heeft dat met de politieke keuzes te maken van de burger? Of hoe komt dit? Enige verklaring moet er toch zijn?
  • Rik Tytgat

    5 jaar geleden
    Al jaren blijkt er geen geld om totaal versleten bruggen te herstellen. Het geld om uittredende politici 14 miljoen euro te betalen is er ook niet, maar dat komt er wel. Kwestie van prioriteiten.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Werd er minderwaardig materiaal gebruikt, anders dan in het bestek vermeld, om het goedkoop te houden ?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Als we 10 miljard kunnen geven aan de bedrijven. Met een lastenverlaging die blijvend is in de tijd. Dus ook voor de komende jaren. En we voor een F35 bijna het dubbele betalen van wat het Pentagon zelf gaat betalen. Dan kunnen die transfers er toch wel af, Moehmena Rahous. Die gaan tenminste naar mensen.
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Hoe komt het dat er zoveel in de omgeving van Gent gelegen zijn?