De man die racistische opmerkingen maakte tegen Félicia.
Volledig scherm
De man die racistische opmerkingen maakte tegen Félicia. © Félicia Mukendi

VIDEO. Passagier geeft racistische commentaar op zwarte personen in bus, maar studente laat zich niet doen

Félicia Mukendi, een Leuvense studente, heeft op Twitter videobeelden geplaatst van een man die haar duidelijk racistische verwensingen naar het hoofd slingert. De jonge vrouw liet de commentaar echter niet zomaar over zich heen komen en verdedigde zichzelf en de drie andere zwarte passagiers, waaronder twee kleine kindjes.

50 reacties

  • ronny van cleempoel

    5 jaar geleden
    Inderdaad Sandra maar dat mag je niet zeggen hier.Die man blijft kalm .We hebben met verschillende mensen naar fragment geluisterd en het is zei die hem woorden in de mond wil leggen. Ze spreekt over VB als frustratie over dat hij maar een job moet zoeken? Die man heeft zelfs niet gezegd dat hij zonder werk zat.Gewoon uitdagend en die man nog niet laten uitspreken. Chapeau die bleef kalm en sprak dat hij naar Dessel ging dat hoor je nog juist .Luister eerst goed voor je ocharme zegt.
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Ik moet duidelijk om een hoorapparaat want in tegenstelling tot onderstaande critici hoor ik langs geen kanten wat die mens nu eigenlijk zegt. Hij lijkt me al wel duidelijk enige tijd voor dit filmpje fel geïrriteerd door de filmende dame. Als hij mensen aan het uitmaken is is commentaar op zijn plaats. Maar stellen dat er in Brussel totaal geen probleem is met bepaalde bevolkingsgroepen is ook niet correct. Dat aankaarten heeft niets met racisme te maken, dat bewust tegenspreken wel.
  • John De roo

    5 jaar geleden
    De politiek is verantwoordelijk. Meer en meer krijg je dit soort situaties. Niet goed te praten maar een gevolg van onze migratiepolitiek. Mensen zijn gefrustreerd en reageren verkeerd. Wanneer gaat Brussel de kraan dichtdraaien?
  • Mark Boeie

    5 jaar geleden
    Mensen moeten elkaar met rust laten. Ik heb meer schrik van mijn lage pensioen, hoge facturen, dure rusthuis, hoge huisprijzen, neerwaartse gezondheidszorg, slechte scholen, hoge belastingen, slechte spaarrente, facturen gas/water/electriciteit, mijn brandstof, overal camera's,inefficiënte justitie, lage straffen (als ze die zelfs uitzitten) van justitie, dan de buitenlanders die in mijn straat wonen.
  • Dirk Van Ranst

    5 jaar geleden
    Citaat Félicia: “Ik zal nooit haten of veralgemenen op basis van deze enkeling." Gelukkig bezit jij tenminste gezond verstand!!