Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © AP

Trump dreigt met extra heffingen tegen China als Xi tijdens G20 niet met hem spreekt

HandelsoorlogDe Amerikaanse president Donald Trump dreigt extra heffingen in te voeren tegen China indien zijn Chinese collega Xi Jinping niet met hem spreekt op de G20-top in Japan later deze maand. China zal een handelsdeal sluiten met de VS omdat de Chinezen wel moeten komen tot een overeenkomst, zei hij in een interview met CNBC.

54 reacties

  • Jens Bogaert

    5 jaar geleden
    Hij doet zich voor als de grootste en beste wereldleider, maar eiegenlijk is het net een verwende kleuter, met die mentaliteit van hem.
  • frans hertens

    5 jaar geleden
    een top narcist. hoelang nog?
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Trump kijkt enkel naar de korte-termijn (zijn herverkiezing). Zijn grootste stommiteit en het bewijs van strategische incompetentie was het opzeggen van het trans-pacifisch vrijhandelsakkoord. Aldus heeft hij geen sterke bondgenoten in de economische strijd met China. De Chinezen weten dat hun tijd zal komen en zijn bovendien met veel meer (1.4 miljard man).
  • Tim Peeters

    5 jaar geleden
    China is in alle fronten veel sterker dan de usa.mijnheer trump u leeft in het verleden waar usa oppermachtig was na uiteenvallen van Sovjet-Unie.anno 2019 zijn er China ,India als grootmachten bijgekomen.erg voor de usa burgers die het slachtoffer worden van de politiek van een gebelde zot.
  • dirk belis

    5 jaar geleden
    @ Karel Tichman .Obama heeft die macht nooit!!!!misbruikt .Trump doet niets anders!.