© Peter De Bruyn

Maaseikenaar zorgt voor ambiance op de rommelmarkt

Bijna 50 standhouders stonden opgesteld op de Bleumerstraat tijdens de rommelmarkt in Maaseik. Helemaal van het begin tot aan het einde van de straat stond alles vol tijdens het Pinksterweekend. Onder hen ook een bewoner van de binnenstad die voor ambiance zorgt.

Peter De Bruyn

Guy 'Gieke' Jossels woont in de binnenstad, vlakbij de Bleumerstraat. Die straat organiseert - op eigen kracht - jaarlijks een braderie. Dat gebeurt als aanvulling op de traditionele antiek- en rommelmarkt, die met Pinksteren door de stad Maaseik wordt georganiseerd. Dat de Bleumerstraat hierop inpikt, was in het verleden de verdienste van fotograaf Luc Leenders, Lederwaren Antonini en styliste Siska. De laatste jaren maakt het echtpaar van Barbotine het mogelijk dat de straat compleet volstaat, dat wil zeggen vanaf de Markt tot aan de Maasbrug.

Het aantal handelaars en bewoners dat deelneemt, bedraagt ongeveer een derde van alle standhouders. Een van die bewoners is Guy Jossels. Voor hem is het Pinksterweekend wat Rock Werchter voor anderen betekent. Hij kijkt hier een volledig jaar naar uit en verzamelt die tijd alles waarop hij beslag kan leggen of wat hem wordt aangeboden. Daarmee trekt hij blijgezind naar de Bleumerstraat, tot groot jolijt van veel bezoekers. Een kwinkslag is nooit ver weg en de vergelijking met Rock Werchter is geen toeval. Guy draait muziek die de hele dag de straat vult en door bezoekers en andere standhouders bijzonder wordt gesmaakt. Dat het volume lichtjes toeneemt naarmate de dag en het aantal flesjes bier vordert, neemt iedereen er graag bij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer