Migranten in de humanitaire hub in het Brusselse Noord-station, die verhuist naar een nieuwe locatie aan de Havenlaan. Archieffoto.
Volledig scherm
Migranten in de humanitaire hub in het Brusselse Noord-station, die verhuist naar een nieuwe locatie aan de Havenlaan. Archieffoto. © marc baert

Migranten Noordstation kunnen voortaan terecht in humanitaire hub aan de Havenlaan

De humanitaire hub van de hulporganisaties Dokters van de Wereld, Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen huist sinds vandaag op een nieuwe locatie in een gebouw van de Haven van Brussel op de Havenlaan nummer 100. De hub trekt na anderhalf jaar weg uit het Brusselse Noordstation omdat het huurcontract afliep.

9 reacties

  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Ze werden gewoonweg verplaatst en krijgen nog steeds dezelfde ondersteuning. In plaats van ze op te pakken, op te sluiten in een gesloten instelling in afwachting van hun uitzetting.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    En al die mensen dragen allemaal financieel bij om de transit vluchtelingen een comfortabele doortocht te geven. Gemakkelijk om je projectje door een ander te laten betalen, mensen die een eerlijk bestaan hebben opgebouwd door inspanningen te leveren en hard te werken. Jonge mannen zouden hun land al niet mogen ontvluchten, mijn voorouders hebben ook gezwoegd in de steenbakkerijen als slaven. Hun grondstoffen, landbouwgrond werden ook opgeëist door de voorgangers van de huidige rijke kaste.
  • gustaaf van bever

    5 jaar geleden
    Wat zijn het nu? Migranten, gelukzoekers of vluchtelingen ???
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Brussel blijft dit maar pamperen zodat dit probleem blijft aandikken. Hoe komt het dat dit probleem met illegalen blijkbaar alleen in Belgie zich stelt? Wat doet men in Nederland, Duitsland enz? Oppakken en terugsturen een krachtdadig beleid voeren is het enige middel.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Door hen weer verder te betuttelen, geef je het signaal dat ze welkom zijn en dat ze hier alles zullen krijgen. Het gevolg kennen we, en het gevolg in de verkiezingsuitslagen ook.