Direct naar artikelinhoud
Bootramp Hongarije

Vier lichamen gevonden bij berging toeristenboot Donau

Vier lichamen gevonden bij berging toeristenboot Donau
Beeld AP

In de toeristenboot die op 29 mei op de Donau in Boedapest gezonken is en die vandaag door de politie uit het water gehaald is, zijn vier lichamen aangetroffen. Onder hen ook dat van de kapitein.

De toeristenboot was gezonken na een aanvaring met een groter schip. Het ongeval kostte zeker 20 mensen het leven. Tot deze ochtend waren 8 opvarenden nog steeds vermist. Vandaag zijn bij de berging van de boot nog 4 lichamen gevonden.

Aan boord van de Hableany bevonden zich 33 Zuid-Koreanen en 2 Hongaarse bemanningsleden. Slechts 7 mensen konden gered worden. 

Reddingswerkers slaagden er door de sterke stroming in de rivier niet in om de boot onder water te inspecteren. Het vaartuig wordt nu uit het water gehaald opdat duikers binnenin het schip alsnog op zoek kunnen gaan naar lichamen van slachtoffers. Die operatie verloopt vlot, en zal naar verwachting nog deze voormiddag afgerond zijn.

De Oekraïense kapitein van Viking Sigyn werd in Hongarije gearresteerd en opgesloten in het kader van een onderzoek naar "criminele nalatigheid op een openbare vaarweg". Onlangs bleek overigens dat de man begin april ook al betrokken was bij een scheepsongeluk op de Westerschelde.

Vier lichamen gevonden bij berging toeristenboot Donau
Beeld AP