AFP
Volledig scherm
© AFP

New York Times stopt met dagelijkse cartoon na hetze rond “antisemitische” spotprent

De Amerikaanse krant The New York Times gaat in zijn internationale editie niet langer een dagelijkse politieke cartoon publiceren. De beslissing komt er in de nasleep van een als antisemitisch beschouwde tekening van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, waarvoor de krant zich heeft moeten excuseren.

8 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Cartoons hebben een speciale status. Het moet kunnen. Deze uitdrukkingsvorm bestaat in Europa al zeker vanaf de 18de eeuw. De cartoons bv over de verspilzucht van Marie-Antoinette ... die waren heel expliciet.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Trump wordt steeds meer en meer een dictator. Eerst de klimaatwetenschappers dicteren wat ze wel en vooral niét mogen schrijven, en nu dit weer! :(
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Nieuw artikel 1 in de grondwet. Men mag alleen nog lachen met zijn eigen bevolkingsgroep. Alle humor over anderen wordt gestraft met minimaal levenslange opsluiting.
  • Roland Q

    5 jaar geleden
    ze zijn toch altijd zo snel om iedereen aan de nazi's te herinneren...heeft het omgekeerd effect, de gewone man geeft er helemaal niet meer om intussen
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    De cartoon is ''anti-semititisch'' gebrandmerkt door de pro-Zionistisch-Israelische-US-Joodse lobby omdat de cartoon, meer dan duizend boeken, de nagel PAL op de kop slaat. Door deze cartoon aan te vallen creeert de ''anit-semitische lobby'' ...anti-semitisme. Of is het misschien de bedoeling om een gevaarlijke vicieuze cirkel draaiend te houden?