PVDA-voorzitter Peter Mertens en kopstuk Raoul Hedebouw spreken vandaag voor de tweede keer met PS-onderhandelaars Magnette en Di Rupo.
Volledig scherm
PVDA-voorzitter Peter Mertens en kopstuk Raoul Hedebouw spreken vandaag voor de tweede keer met PS-onderhandelaars Magnette en Di Rupo. © BELGA

PS denkt aan Waalse minderheidsregering met PVDA, maar die partij “moet stoppen met excuses te zoeken”

PS-kopstukken Paul Magnette en Elio Di Rupo willen “een zo progressief mogelijke coalitie” op de been brengen in Wallonië, met daarin hun eigen partij, Ecolo en de PVDA. Lukt dat niet, dan is een minderheidskabinet PS - Ecolo met oppositiesteun van de PVDA “een serieuze optie”, zei Magnette vanmorgen voor een nieuwe vergadering met de communistische partij. De PVDA blijft wantrouwig en wil zijn vel duur verkopen, wat dan weer ergernis opwekt bij de PS.

119 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Wie nu nog tracht te ontkennen dat België een samenraapsel van twee divergente gemeenschappen is, moet stekeblind zijn, van slechte wil of eigen belangen verdedigen. Ons valt alleen maar te redden met de splitsing van de staatsstructuren en de vrijwillige samenwerking op bepaalde posten.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    De socialisten en de groenen zijn goeie partijen voor de gewone mens ALS ALLES GOED GAAT;;;; heb die tijd meegemaakt van alles gratis ik was in die tijd socialist maar had mijn bedenkingen. Ze zaten te veel aan het potje.. de Sabena was bijv. zo'n luxe opslokkertje jarenlang... de spoorwegen niet veel beter. De Vlamingen ploeterden verder maar sommige Walen werden levenslang onderhouden door Le Parti Socialiste ..
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    zie ze zweven!!
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    De PS zit met een gelijkaardige blok aan het been, de PTB, zoals N-VA met het VB. Ik denk trouwens dat beiden, zowel de PS als de N-VA, deze lastige blokken zullen dumpen, ook als gedoogpartijen. Ondertussen blijven beiden wat schaduwboksen, maar ze zullen toch eens echt naar buiten moeten komen.
  • Markos Botsaris

    5 jaar geleden
    De Vlaming is hun geklungel beu, luister naar de stem van de kiezer. Dat zij niet kunnen samenwerken met rechtse partijen is hun probleem. Ze moeten de wil van het volk volgen en niet het warm water uitvinden.