"Omdat ik haast moest maken voor de examens, ging de bevalling probleemloos", zegt Almaz Derese (21).
Volledig scherm
"Omdat ik haast moest maken voor de examens, ging de bevalling probleemloos", zegt Almaz Derese (21). © Screenshot

Vrouw bevalt en legt 30 minuten minuten later schoolexamens af

BizarEen vrouw in Ethiopië heeft 30 minuten nadat ze was bevallen van een zoon haar schoolexamens afgelegd in het ziekenhuis. De 21-jarige Almaz Derese wilde niet wachten tot volgend schooljaar. De vrouw had gehoopt voor de bevalling examens te kunnen doen, maar vanwege de ramadan waren deze uitgesteld.

6 reacties

  • Marieke Vanhees

    5 jaar geleden
    Mannen die hier hun mening geven over wat een vrouw wel of niet aankunnen tijdens en na een bevalling gaan ver over de schreef. Jullie kunnen er niet over meepraten. Elke bevalling is anders. De een scheurt bijna door tot aan de anus (jawel!), de ander martelt urenlang, weer een ander komt in een rolstoel vanwege hun heupen en een ander loopt weg zonder al te veel pijn. Mannen, jullie mening in deze is totaal niet interessant, dus houd gewoon je mond.
  • Ineke Van de Velde

    5 jaar geleden
    Toch zeer opvallend dat deze op zijn minst bedenkelijke reacties van mannen komen... Die uiteraard nooit zullen ervaring wat een bevalling inhoudt.
  • Sandy Bekaert

    5 jaar geleden
    Wat een walgelijke reacties hieronder van mannen die nooit zullen weten over wat ze spreken. Beeld je in dat er iemand 16 uur lang in je ballen ligt te sjotten, zoiets ongeveer. Een bevalling en zwangerschap zijn enorm ingrijpend. Het duurt gemiddeld 1 jaar voor je lichaam er volledig van hersteld is. Ik had een epidurale en de eerste dag voelde ik mij tiptop. Dag 2 zwaar mijn klap gekregen. Ik kon amper mijn bed uit van vermoeidheid en pijn. En dat heeft toch nog even geduurd.
  • Sabine van den Berg

    5 jaar geleden
    Ach mannen, moesten jullie moeten bevallen, was de wereld inmiddels met uitsterven bedreigd. :) Beetje kort door de bocht om Ethiopië met Belgie te vergelijken.. Chapeau wat deze vrouw doet!!! Waarschijnlijk ook geholpen door hormonen en euforie, maar heeft ze een andere keuze?... En moest ze hier leven, zou zij haar bevallingsverlof niet willen opnemen denk je?
  • Johannes Martens

    5 jaar geleden
    Zo hoort het ook. Al dat gezeur en geneuzel van vrouwen over een bevalling hier. Gewoon bevallen en doorgaan met wat je bezig was.