RV / BELGA
Volledig scherm
© RV / BELGA

Hoge Raad voor Justitie licht volledig Antwerps gerecht door na moord op Julie Van Espen

De Hoge Raad voor Justitie meldt dat  zijn Advies- en Onderzoekscommissie  een bijzonder onderzoek opent naar de  Antwerpse rechters die betrokken waren bij de eerdere rechtszaken tegen Steve Bakelmans.   “Het is niet de bedoeling om individuele rechters te sanctioneren op basis van dit onderzoek”, laat voorzitter Christian Denoyelle van de Hoge Raad weten. 

132 reacties

  • Daniel Wouters

    5 jaar geleden
    We betalen allemaal belastingen in onze gemeenschap met een deel van dit geld moet justitie onze omgeving veilig houden door misdadigers uit onze gemeenschap te verwijderen,waarom gebeurd dit dan niet,waarom word er meer geld besteed aan herintegratie dan de burger wil,misschien beter terugkeren naar back to basics.
  • ro butzen

    5 jaar geleden
    Dus, als ik het goed begrijp kan een rechter die zijn werk niet goed doet, die de wetgeving niet volgt, niet gesanctioneerd worden? Wat is dan nog het nut van het gerecht? Als je een rechter kent kan je vrijuit gaan "omdat de rechter altijd een "integere" beslissing neemt". Yeah right.
  • willem merken

    5 jaar geleden
    En als jullie daar mee klaar zijn kuis dan eens de advokatuur op.
  • Diane Van Riet

    5 jaar geleden
    Dan moet die onafhankelijkheidswet maar eens dringend aangepast worden. Dit is net als te zeggen dat een rechter "God" is. man man man.... hoe durft men dergelijke uitspraken te doen.Rechters maken ook fouten en hebben ook boter op hun hoofd.
  • ronny de kesel

    5 jaar geleden
    Guy Van Severen heeft gelijk : de doorlichting moet OVERAL gebeuren. Heb je ooit al de miserie meegemaakt van dit erbarmelijk werkend apparaat dat vooral zichzelf wil toedekken !!