Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

Eerste dode met elektrische step in Parijs

Voor het eerst is in Parijs een dodelijk ongeval gebeurd met een elektrische step, een voertuig dat ongeveer een jaar geleden zijn intrede deed in de straten van de Franse hoofdstad. Een 25-jarige man kwam om nadat hij met zijn step in botsing kwam met een vrachtwagen. Volgens Franse media gaf de man met de step geen voorrang.

10 reacties

  • Cornelis Verhagen

    5 jaar geleden
    Zo we gaan de huistrap ook verbieden, erg gevaarlijk! Geen ramen wassen meer, niet meer verven! Vorig jaar misschien meer doden en gewonden door de huistrap dan in het verkeer.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    De grootste fout die er gebeurd is is de uitvinding van de 'zwakke weggebruiker' die moet ontzien worden op alle mogelijke manieren. Dat geeft die inderdaad zwakkere weggebruiker het gevoel dat hij alles mag en dat hij onkwetsbaar is. Niets is minder waar. Voorzichtig rijden voor iedereen moet de boodschap zijn, een ongeval is zo gebeurd. Wat die steps betreft, die zijn ronduit gevaarlijk. Met die kleine wieltjes is het minste obstakel een kans op een ongeval.
  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Toch straf, er vallen dagelijks doden met fiets, moto en auto maar niemand die roept: afschaffen! De mens is en blijft een raar beest: alles wat nieuw is wordt eerst een paar jaar scheef bekeken om vervolgens te veranderen in iets dat ze niet meer kunnen missen. Stel gewoon een wet op dat de elektrische step zich aan dezelfde verkeersregels moeten houden als een fiets en dat zal al veel gegrommel vermijden.
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Niks verbieden, wel regels aanpassen. Ooit was er ook een eerste dodelijk accident met een paard, fiets, moto, bobslee, jetski, boot, trein, auto, vrachtwagen, heftruck en zelfs met rolschaatsen, ski's of een slee. Die dingen worden nog altijd zelfs nuttig gebruikt op plaatsen waar men er soms op andere manieren niet komt. Beschermende kledij is al een begin. Misbruik zoals in Parijs was de oorzaak. Niet de step. De man droeg geen speciale kledij en negeerde de voorrangsregels.
  • Ricci Latte

    5 jaar geleden
    Hoeveel ongevallen zijn er, met eender welk voertuig, te wijten aan het niet verlenen van voorrang? Plots lijkt de electrische step de boeman van het verkeer te worden terwijl de met 40 tot 45 km per uur razende electrische fietsgevaartes gerust gelaten worden!