40% meer toeristen in Tsjernobyl, dankzij de onvolprezen en megapopulaire HBO-reeks.
Volledig scherm
PREMIUM
40% meer toeristen in Tsjernobyl, dankzij de onvolprezen en megapopulaire HBO-reeks. © HBO

Toerisme in en rond Tsjernobyl kent explosieve groei: ook Vlaamse reisoperatoren bieden reizen aan

TVTsjernobyl en vakantie: jarenlang associeerden we dat met kinderen uit het rampgebied die in ons land hun vakantie kwamen doorbrengen. Maar sinds de voortreffelijke HBO-miniserie ‘Chernobyl’ vorige maand in première ging, is het toerisme rond de op 26 april 1986 ontplofte kernreactor fel toegenomen. Ook Vlaamse reisoperatoren bieden reizen naar Tsjernobyl aan. Vooral amateurfotografen voelen zich aangetrokken tot het desolate van de omgeving.

16 reacties

  • Bettina De mol

    5 jaar geleden
    Hoe kun je op andere mensen hun lijden in dit gebied nog op ramptoerisme gaan??? Ik ben zeker niet normaal?!!!
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Ik zie de waarde hiervan totaal niet in, er is zeker nog voldoende straling aanwezig die op lange termijn schade kan aanrichten.Je moet al een betrouwbare geijkte meter hebben om daar in de omgeving rond te lopen.Wie heeft die?, want die metertjes waar men mee rondloopt zou ik niet vertrouwen.
  • philippe dierickx

    5 jaar geleden
    Ik ben zeker geen ramptoerist maar dit moet je wel gezien hebben !
  • Jim Broothaers

    5 jaar geleden
    Jens Vranckx.. Waar het toerisme toegelaten is is de straling zo laag dat je tijdens de vlucht met een airliner aan grotere hoeveelheden bloodgesteld wordt. Er is dus absoluut niks mis mee
  • dirk van gossum

    5 jaar geleden
    Ben niet op de site zelf geweest maar een 50 km er vanaf,ben daar zelfs twee keer geweest als buschauffeur om de kinderen daar gaan te halen,met gids en geigerteller daar de streek verkend,de gebieden die je niet mag betreden wegens nog aanwezig stralingsgevaar zijn goed afgebakend,niet te zot doen natuurlijk maar je gaat er ook niet van sterven hee,de uitlaatgassen die dagelijks de lucht in geblazen worden zijn dodelijker!!!!