Scott Warren.
Volledig scherm
Scott Warren. © REUTERS

Amerikaan hielp sans-papiers: jury kan niet beslissen of hij misdaad beging

In de Amerikaanse staat Arizona kon een jury niet tot een verdict komen in de rechtszaak tegen een mensenrechtenactivist die ervan beschuldigd wordt onderdak te hebben verschaft aan illegale immigranten. De man zegt dat hij hen humanitaire hulp aanbood, maar volgens de openbare aanklagers beging hij een misdrijf. 

6 reacties

  • Joseline Wyns

    5 jaar geleden
    Peter Janssens, van waar medeplichtigheid aan een misdaad? Hij heeft hen niet over de grens gesmokkeld. Hij heeft hulp verleend aan personen in nood. Moest hij dit niet gedaan hebben: schuldig verzuim. En zo is het voor sommigen nooit goed. Eida Lam: belachelijke vergelijking met de inbreker. Die zal de pijnstiller niet vragen, maar gewoon pakken!
  • Sofie Meyvis

    5 jaar geleden
    Je riskeert niet jouw eigen leven, laat stzan het leven van jouw kind, als je niet in nood bent. Dus uiteraard zijn deze mensen wel in nood. Je gaat toch niet voor jouw plezier tientallen kilometers in een woestijn rond lopen?! Ik kan er met mijn hoofd echt niet bij dat mensen die humanitaire hulp verlenen door andere mensen gezien worden als criminelen. Dan waren mijn overgrootouders ook criminelen die tijdens WOII enkele Britse soldaten onderdak verleenden die ons kwamen verlossen?
  • Eida Lam

    5 jaar geleden
    Gerreke: Het is niet omdat iemand zegt dat die in nood verkeert dat dat ook effectief het geval is. Case in point, die illegalen zouden niet in "nood" hebben gezeten als ze in eerste instantie niet illegaal een land hadden willen binnen dringen. OF mag een inbreker bij u ook inbreken en dan van u eisen dat je hem een pijnstiller geeft voor zijn hoofdpijn?
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Gerreke Van Bovendaele, die mensen waren niet in levensnood, het ging niet om levensbedreigende situaties.Er kan steeds asiel aangevraagd worden. Trouwens, hier zou de wetgeving er ook wel eens werk mogen van maken om al die zelfverklaarde "mensenrechtenorganisaties" eens grondig door te lichten.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Medeplichtigheid aan een misdaad is ook een misdaad. Moet dus zo gestraft worden.