Filip Dewinter.
Volledig scherm
Filip Dewinter. © BELGA

Dewinter wellicht eerste ondervoorzitter Vlaams Parlement

PolitiekDe Vlaams Belangfractie draagt Filip Dewinter (56) deze namiddag voor als eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement. Als de nieuwe voorzitter ziek of verhinderd is, zal het VB-boegbeeld de plenaire vergadering leiden en de eerste burger van Vlaanderen zijn. 

46 reacties

  • philippe dierickx

    5 jaar geleden
    Ere wie ere toekomt. Proficiat.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ben verre van een VB aanhanger maar vind dit slim gespeeld van Vangriecken. Op die manier doet FDW bij een eventuele regeringsvorming met VB niet mee voor de ministerpostjes wat eigenlijk, of je het graag hebt of niet, een regeringsvorming met VB dichterbij brengt. Er zullen er m.i. nog een aantal die niet verteerbaar zijn voor andere partijen zo geparkeerd worden in de komende dagen.
  • Vumilia Namushosi

    5 jaar geleden
    Mooi. Proficiat Filip!
  • Wendy Lenaerts

    5 jaar geleden
    Zo hoort dat in een democratie! Nu het condon nog afschaffen...
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Moet kunnen.
  1. Thomas (42) en Jean-François (42) kwamen om bij dodelijke straatrace: passagier spreekt verhaal tegen van bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde
    PREMIUM
    10

    Thomas (42) en Jean-François (42) kwamen om bij dodelijke straatrace: passagier spreekt verhaal tegen van bestuurder die vluchtmis­drijf pleegde

    Er raken meer details bekend over de dodelijke straatrace in Borgworm (bij Luik) waarbij twee toevallige passanten zaterdagnacht het leven lieten. De slachtoffers zijn Thomas Colemans en Jean-Francois Jamoye, allebei 42 jaar oud, zo weet de Franstalige krant ‘Sudinfo’. Ze stapten nietsvermoedend naar hun auto na een avondje stappen toen een straatracer hen aanreed. Dit weten we al over het tragische ongeval en over de 25-jarige bestuurder die al vier keer werd veroordeeld.
  2. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”